De 1569 Vizualizari

Destinatii de vacanta…cu animale!

Annual Pony Penning Day Assateague

Unele locuri din lume sunt dominate de natura, acoperite de vegetatie si imbracate in cele mai frumoase culori, iar altele sunt dominate de animale. Nu ne referim aici la safariuri africane, ci la locuri unde o anumita specie de vietuitoare este cea care face legea.

De insula pisicilor din Japonia – Tashirojima – a auzit deja multa lume. Aici, populatia este formata in mare parte din pisici. Cainii nu au voie pe insula, iar turismul in zona se bazeaza pe aceste feline, dar si pe pescuit.

tashirojima

Insula iepurasilor este tot in Japonia – Okunoshima. Micuta insula a jucat rolul de fabrica pentru producerea gazului toxic in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Iepurii au fost eliberati dupa inchiderea fabricii din laboratoare si, in timp, au pus complet stapanire pe insula.

Okunoshima

Insula crabilor (Insula Craciunului) este ocupata, cum altfel, decat de crabi…rosii. Si, desi pare ciudat, insula din Oceanul Indian, teritoriu australian, este vizitata de numerosi turisti, mai ales in lunile octombrie si noiembrie, cand are loc migratia micilor vietuitoare.

insula craciunului

Insula focilor din Africa de Sud aduna circa 60.000 de exemplare de ursii de mare cu capa. Turistii curiosi mai pot admira aici, printre miile de foci, pinguini si cormorani pe uscat, dar si balene si delfini sarind prin apa.

Insula-Focilor

Insula pinguinilor regali este o insula stancoasa dintre Noua Zeealnda si Australia. Insula Macquarie este populata de simpatici pinguini regali si este certificata de UNESCO ca fiind singurul loc din Oceanul Pacific unde rocile din straturile inferioare ale pamantului sunt expuse la nivelul marii.

pinguini regali

Insula cailor – Assateague – este situata Maryland, SUA si se numeste asa, tocmai dupa numele unei specii de cai mici de statura, asemanatori cu poneii. Anual, cabalinele au parte de un eveniment dedicat complet lor: Annual Pony Penning Day de pe Insula Assateague.

cai

Plaja porcilor din Bahamas este un loc exotic unde poti sa inoti si sa faci plaja, alaturi de porci simpatici. Exuma, Bahamas s-a transformat dintr-o insula pustie intr-un paradis pentru turistii care ajung aici pentru Big Major Cay, golful cu plaja populata in totalitate de porci prietenosi.

exuma

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X