Descoperire uimitoare în Australia! Cercetătorii au reuşit să antedateze urme de organisme până în urmă cu 650 de milioane de ani.
O înmulţire explozivă a algelor, care s-a petrecut brusc în urmă cu 650 de milioane de ani, a fost catalizatorul apariţiei pe Pământ a primelor animale, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători din Australia, informează joi agenţia Xinhua.
Profesorul Jochen Brocks de la Universitatea Naţională din Australia a explicat într-un comunicat dat publicităţii joi publicității că echipa sa a ajuns la această concluzie după ce a analizat conţinutul unor roci sedimentare străvechi pe care le-a ”zdrobit” transformându-le într-o pulbere fină, relatează Agerpres.Brocks spune că oamenii de ştiinţă au reuşit astfel să antedateze urme de organisme până în urmă cu 650 de milioane de ani:”Am zdrobit aceste roci în pulbere şi am extras din ele molecule de organisme străvechi’.’

Citește și:

”Aceste molecule ne spun că lucrurile au devenit cu adevărat interesante în urmă cu 650 de milioane de ani. A fost o revoluţie a ecosistemelor, a fost ascensiunea algelor”, a mai adăugat cercetătorul Brocks.Așadar, înmulţirea masivă a algelor a avut loc după o epocă glaciară de 50 de milioane de ani în timpul căreia gheţarii şi formaţiunile glaciare ”au măcinat zonele muntoase”, fapt ce a dus la eliberarea de nutrienţi în oceane, a explicat Brocks, potrivit sursei citate.

Citește și: