Sari la conținut
Home » DESCOPERIRE UIMITOARE! Uite cum AU APĂRUT primele animale PE PĂMÂNT

DESCOPERIRE UIMITOARE! Uite cum AU APĂRUT primele animale PE PĂMÂNT

Descoperire uimitoare în Australia! Cercetătorii au reuşit să antedateze urme de organisme până în urmă cu 650 de milioane de ani.
O înmulţire explozivă a algelor, care s-a petrecut brusc în urmă cu 650 de milioane de ani, a fost catalizatorul apariţiei pe Pământ a primelor animale, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători din Australia, informează joi agenţia Xinhua.
Profesorul Jochen Brocks de la Universitatea Naţională din Australia a explicat într-un comunicat dat publicităţii joi publicității că echipa sa a ajuns la această concluzie după ce a analizat conţinutul unor roci sedimentare străvechi pe care le-a ”zdrobit” transformându-le într-o pulbere fină, relatează Agerpres.Brocks spune că oamenii de ştiinţă au reuşit astfel să antedateze urme de organisme până în urmă cu 650 de milioane de ani:”Am zdrobit aceste roci în pulbere şi am extras din ele molecule de organisme străvechi’.’

”Aceste molecule ne spun că lucrurile au devenit cu adevărat interesante în urmă cu 650 de milioane de ani. A fost o revoluţie a ecosistemelor, a fost ascensiunea algelor”, a mai adăugat cercetătorul Brocks.Așadar, înmulţirea masivă a algelor a avut loc după o epocă glaciară de 50 de milioane de ani în timpul căreia gheţarii şi formaţiunile glaciare ”au măcinat zonele muntoase”, fapt ce a dus la eliberarea de nutrienţi în oceane, a explicat Brocks, potrivit sursei citate.