Descoperire senzațională! În fiecare zi, oamenii de știință fac cercetări, iar ultima descoperire făcută de cercetători este senzațională. În acest caz, ajutorul vine de la natură.  O enzimă extrasă din bureţii de mare opreşte creşterea celulelor canceroase.Descoperire senzațională! Oamenii de ştiinţă de la Medical University of South Carolina (MUSC) au anunţat o descoperire care se poate dovedi importantă în lupta cu cancerul cervical. Ei au descoperit o enzimă, numită manzamina A, care opreşte creşterea celulelor canceroase. Ea  poate fi extrasă dintr-un burete care creşte în apele Golfului Manado din Indonezia, notează Medicalxpress.

Descoperire senzațională! Un potenţial semnificativ pentru controlul malariei

„Aceasta este o aplicaţie nouă extrem de interesantă pentru o moleculă care a arătat anterior un potenţial semnificativ pentru controlul malariei şi are proprietăţi similare medicamentelor”, explică dr. Mark T. Hamann, profesor MUSC.Cercetătorii au testat efectele acestei enzime pe celulele a patru tipuri de cancer, dovedindu-se a fi eficientă asupra celulelor cancerului cervical. Oamenii de ştiinţă precizează faptul că o serie de studii anterioare au demonstrat că această enzimă se dovedeşte a fi eficientă şi împotriva paraziţilor care cauzează malaria.Analizele au arătat că manzamina A reduce nivelul unor proteine care asociate cancerului cervical şi că are a o serie de structuri asemănătoare cu o serie de inhibitori care sunt deja folosiţi, dovedindu-se de zece ori mai eficientă.Dr. Hamann explică faptul că urmează o serie de teste pe animale pentru a stabili importanţa clinică a acestei enzime şi dacă se dovedeşte a fi utilă apare o altă întrebare importantă: cum va fi produsă această enzimă. Cercetătorul explică faptul că această enzimă poate fi sintetizată în laborator, dar, crede că poate fi identificată o soluţie mai bună: creşterea bureţilor care produc manzamina A deoarece asta se dovedeşte a fi o măsură benefică şi pentru ecosisteme.„Conservarea diversităţii speciilor este extrem de importantă, precum şi diversitatea substanţelor chimice pe care le produc şi oportunităţile de tratare a cancerului pe care le oferă. Dacă 50 de ani de schimbări climatice rămân necontrolate, proiecţiile sunt că putem pierde o treime din diversitatea globală a speciilor. Deci, cu asta vor merge oportunităţi de genul acesta”, concluzionează cercetătorul.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da