De 373 Vizualizari

Descoperire de ultimă oră! Misterele pe care le ascunde această creatură mitologică

descoperire

Descoperire de ultimă oră! Misterele pe care le ascunde această creatură mitologică

Cercetătorii au stabilit că pisica-vulpe, considerată sute de ani o creatură mitologică, inventată de pescarii din Corsica, este un animal real.

Pisica-vulpe arată ca o mâță europeană, cu blana groasă, coada foarte stufoasă, urechi mari, mustăţi scurte şi dinţi similari cu cei ai câinilor. Este sălbatică şi vânează noaptea.

În 2008, însă, un animal din această specie a fost prins în timp ce încerca să fure găinile dintr-o gospodărie. Ca urmare, specialiștii au început să studieze pisicile-vulpe şi au stabilit că este vorba de o specie distinctă, provenind din pisici domestice aduse din Africa care s-ar fi sălbăticit în urmă cu circa 6.500 de ani.

Habitatul lor este în regiunea sălbatică din jurul Muntelui Asco din Corsica, o zonă extrem de greu accesibilă pentru oameni.

Până acum, biologii au prins 12 exemplare din această specie, dar încă nu ştiu exact câte exemplare există  sau care sunt obiceiurile lor de reproducere sau ce animale vânează cel mai des, potrivit Metro.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X