Sari la conținut
Home » Descoperire de ultimă oră în România! „L-am salvat din parc, era bătut și bolnav, dar…”

Descoperire de ultimă oră în România! „L-am salvat din parc, era bătut și bolnav, dar…”

Descoperire de ultimă oră în România! Pantera, așa cum au numit-o salvatorii, a fost salvată dintr-un parc, însă a fost diagnosticată cu virusul FIV (SIDA la pisici), virus ce nu se transmite la om sau la căței, doar la pisici prin salivă sau sange.

Reprezentanții asociației Mișcarea Dreptate pentru Animale din Capitală au salvat un pisoi dintr-un parc. După ce i-au acordat îngrijirile necesare, salvatorii plănuise să-l ducă la Cafeneaua cu pisici, localul plin de pisici maidaneze care pot fi adoptate, în Capitală, însă din lipsa timpului operațiunea a fost amânată, interval în care pisica s-a îmbolnăvit. Membrii asociației i-au făcut investigațiile necesare în vederea stabilirii unui diagnostic și a unui tratament adecvat.

”Cu ceva timp in urma l-am salvat din parc, era batut si bolnav. L-am tratat si urma sa mearga la Cafeneaua Pisicilor.Nu a ajuns acolo pentru ca mereu se ivea cate ceva si nu aveam timp. Acum imi dau seama ca nimic nu este intamplator…… Daca ajungea acolo ar fi fost un pericol pentru toate pisicile care locuiesc la cafenea.A facut febra. A urmat tratamentul si totul era ok. Următoarea zi a făcut din nou febra…..Am facut mai multe teste iar rezultatul este unul trist. Pantera are FIV.

Pentru cei care nu stiu, FIV este SIDA la pisici.Nu se transmite la om sau la catei, doar la pisici prin saliva sau sange.Medicul recomanda un fel de izolare, sa nu fie scos din casa (camera lui), sa nu locuiasca cu alte animale. Catelul ii poate aduce microbi de afara iar imunitatea lui este foarte scazuta.Daca nu gasim, urmatoarea recomandare este eutanasierea. Este un pisic tanar, nu are nici macar 1 an.Poate trait atat cat are de trait daca ii gasim OMUL care sa-i ofere o casa fara alte animale”, este mesajul postat pe pagia oficială a asociației MDPA.