Sari la conținut
Home » Descoperirea deceniului. Este cea mai bizară specie descoperită de un pescar

Descoperirea deceniului. Este cea mai bizară specie descoperită de un pescar

Descoperire bizară în apropierea insulei Wight, Regatul Unit. Un rechin, complet alb, ce măsoară aproximativ un metru a fost capturat de un pescar englez. Rechinul albinos este un exemplar foarte rar, ceea ce înseamnă că și-a pierdut toți pigmenții din piele, notează The Science Times.

Bărbatul explică înaintea de a captura rechinul cu albinism a capturat un alt rechin specific zonei în care și-a întins undița, dar pe care l-a eliberat înapoi în mare. Însă, atunci când a prins acest rechin neobișnuit a deschis să facă câteva poze înainte de a-l elibera.

Animalele cu albinism sunt extrem de rare

Într-un interviu, Gillespie a spus că nu a mai văzut vreodată un rechin complet alb în cei peste 30 de ani în care a pescuit. Specialiștii explică faptul că rechinul care a fost scos la suprafața prezintă o condiție medicală în care animalul nu mai prezintă pigmenți la nivelul pielii. De asemenea, această lipsă a pigmenților se traduce prin imposibilitatea camuflării, ceea ce face ca rata de supraviețuire a acestor animale să fie destul de mică.

Deși rare, animalele albinoase pot fi observate peste tot. Trăsăturile lor unice îngreunează viața în sălbăticie, deoarece devin adesea ținte ale prădătorilor.

În cazul non-mamiferelor albinismul apare atunci când codul genetic împiedică producerea a optimă a mai multor pigmenți, nu doar a melaninei. De asemenea, nu toate animalele albe suferă de albinism, acestea, în mod natural, produc pigmenți mai deschiși, explică specialiștii.

Asemenea animale se confruntă cu multe obstacole. Ochii îi pun în dezavantaj atunci când își vânează hrană sau își evită prădătorii. Unii dintre ei au, de asemenea, probleme în găsirea unui partener, iar capacitatea lor limitată de a se camufla îi face vulnerabili în fața dușmanilor.