De 3306 Vizualizari

Delta din Bucureşti, o minune în centrul unui oraş poluat

Sa vezi si sa nu crezi...

Untitled-5_3a28a4_d042aadd82

Pare o glumă, dar nu e. În capitală avem un adevărat parc natural în care se găsesc păsări şi animale rare în România! Delta se află în zona Văcăreşti şi măsoară 190 de hectare, spaţiu pe care până de curând locuitorii depozitau gunoaie.

“Aici (în delta Bucureştiului- n.r.) trăiesc circa 90 de specii de păsări, printre care eretele vânăt, buhaiul de baltă şi raţa roşie, care sunt rare în România, 3- 4 specii de animale, printre care bizamul şi vidra. E ceva deosebit să poţi vedea vidre în mijlocul Capitalei. Dacă tot avem această zonă verde care s-a format singură, e păcat ca autorităţile să nu ia toate demersurile pentru a o proteja”, a declarat Ovidiu Bufnilă, purtător de cuvânt al Societăţii Ornitologice Române (SOR), pentru ziarul Libertatea.

Nevastuica

Nevastuica

Organizaţiile nonguvernamentale pentru protejarea mediului au pornit un demers pentru declararea acetui loc, arie protejată. Astfel de spaţii se află şi în alte oraşe din lume, precum Praga, Berlin ori New York.

Untitled-6_9cb28e_23f4c2ef9a

Buhaiul

Buhaiul

 

Sursa: www.libertatea.ro

Fotografii SOCIETATEA ORNITOLOGICA ROMANA / RAZVAN ZINICA, DANI DRAGAN, SZABO IOSIF

 

Tags:

2 Comentarii

  1. delta ar fi daca s-ar vorbi despre vreun rau, asa cum este ramane doar o mlastina ‘simpatica’.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X