Sari la conținut
Home » De ce tușește câinele tău bătrân? Ce trebuie să știe stăpânii

De ce tușește câinele tău bătrân? Ce trebuie să știe stăpânii

sursă foto: rover.com

De ce tușește câinele tău bătrân? Există atât de multe aspecte minunate în a fi părinte al unui câine senior. S-ar putea să se miște puțin mai încet, dar ritmul mai lent al plimbărilor de dimineață vă oferă șansa de a vă opri și de a mirosi trandafirii.

Poate că sunt un pic mai calmi și petrec mai mult timp îmbrățișați lângă tine pe canapea în timp ce te uiți la Netflix – este o experiență minunată de legătură.

Cu toate acestea, la fel ca și oamenii, animalele de companie au adesea nevoie de mai multă atenție medicală pe măsură ce ajung la anii lor de aur.

Atunci când cățelul dumneavoastră a strănutat, poate că ați chicotit și v-ați gândit că a fost o întâmplare izolată (și probabil că așa a fost).

Cu toate acestea, pe măsură ce animalul dumneavoastră de companie îmbătrânește, tusea, căscatul și retusurile uscate pot face ca urechile să vă ciulească și inima să vă scadă. Este acesta un motiv de îngrijorare? De ce tușește și gâlgâie câinele tău bătrân?

De ce tușește câinele tău bătrân?

Un pug care stă cu limba pe afară
Un pug care stă cu limba pe afară și privește atent la stăpân

În cel mai elementar sens, câinii tușesc pentru că este un răspuns natural la ceva care le blochează căile respiratorii și le împiedică respirația. În multe cazuri, tusea eliberează căile respiratorii. Cu toate acestea, nu funcționează întotdeauna așa și, uneori, tusea semnifică faptul că se întâmplă altceva.

Iată care sunt posibilele motive pentru care ați putea observa că câinele tușește sau gâlgâie.

Iritanți

Este posibil ca câinele dumneavoastră să fi mâncat prea repede sau să fi inhalat praf, fum sau polen. În aceste cazuri de obicei benigne, tusea ar trebui să elibereze căile respiratorii.

Alergiile canine

Câinii pot dezvolta alergii la orice vârstă la orice lucru din mediul înconjurător. De asemenea, ei pot avea o alergie alimentară. În cazul în care alergia se datorează unui factor de mediu, aceasta se poate manifesta mai mult în anumiți ani. Pe lângă tuse, semnele alergiilor pot include strănut, mâncărimi neîncetate, iritații ale pielii și căderea părului.

Boli sau afecțiuni cronice

Uneori, tusea este un semn cățelul dumneavoastră este bolnav. O tuse cronică este un simptom comun de:

  • Boală respiratorie: Câinii sunt susceptibili la versiunile canine ale gripei, adenovirusului, coronavirusului și bolii de Carré. Câinii cu aceste afecțiuni pot avea o tuse cronică, probleme de respirație și febră.
  • Tuse de caniculă: Această boală contagioasă se transmite în medii publice, în principal cele cu alți căței, cum ar fi adăposturile, centrele de zi și pensiunile.
  • Boala de inimă: Dacă inima animalului dvs. de companie senior nu pompează sângele în mod eficient, poate crește cantitatea de lichid în plămâni și poate provoca tuse.
  • Astmul: Această afecțiune cronică apare atunci când căile respiratorii se inflamează din cauza unui iritant, cum ar fi unul din mediul înconjurător, și determină un cățeluș să tușească și să gâfâie, potrivit pawtracks.
  • Tumori sau cancer.Dacă un câine are o tumoare benignă sau cancer, aceasta îi poate împiedica respirația și poate provoca tuse.