Sari la conținut
Home » De ce sunt ochii câinelui meu de culoare roșie?

De ce sunt ochii câinelui meu de culoare roșie?

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

De ce sunt ochii câinelui meu? Câinele tău are ochii roșii? Sunteți îngrijorat de ceea ce ar putea cauza acest semn clinic la animalul dumneavoastră de companie? Este ceva ce trebuie să faceți în legătură cu ochii roșii ai câinelui dumneavoastră sau puteți aștepta ca aceștia să se vindece de la sine?

Ochii roșii la câini sunt uneori un motiv de îngrijorare, mai ales dacă nu se ameliorează în câteva zile. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil ca ochii roșii să nu fie un motiv serios de îngrijorare…

În articolul de mai jos, vom explica unele dintre cele mai frecvente cauze ale ochilor roșii la câini, pentru a vă ajuta să vă dați seama ce se întâmplă cu animalul dumneavoastră de companie.

De ce sunt ochii câinelui meu: Cauze ale ochilor roșii la câini

Alergii

De ce sunt ochii câinelui meu: Un câine obosit
De ce sunt ochii câinelui meu: Un câine oboist care a luat o pauză

Alergiile sunt, de departe, cea mai frecventă cauză a înroșirii ochilor la câini. Dacă ochiul câinelui dumneavoastră apare roșu și vedeți și alte semne clinice, cum ar fi strănut, curgerea nasului sau ochii apoși, atunci alergiile sunt un potențial vinovat. Unii câini au alergii sezoniere, iar alții au alergii care durează tot anul.

Dacă bănuiți că câinele dumneavoastră ar putea avea alergii, duceți-l la veterinar pentru a fi diagnosticat. Medicul veterinar vă poate recomanda administrarea regulată de medicamente pentru alergii dacă câinele dumneavoastră are alergii severe. În caz contrar, câinele dumneavoastră ar putea avea nevoie doar de o cură mai scurtă de picături pentru ochi sau de alte tipuri de medicamente pentru a trata orice crize alergice care pot apărea.

De ce sunt ochii câinelui meu: Obiect în ochi

Ochiul câinelui dumneavoastră poate apărea roșu din cauza unui obiect străin care afectează ochiul. Dacă câinele dumneavoastră primește orice tip de iritant sau obiect blocat în ochi, acesta va provoca disconfort și roșeață. Situația va continua până când obiectul va fi îndepărtat. Acest lucru este similar cu faptul că un om ar primi o bucată de murdărie sau o geană prinsă în interiorul ochiului.

De cele mai multe ori, roșeața și durerea vor dispărea imediat ce obiectul este îndepărtat. Cu toate acestea, în unele cazuri, un obiect în ochi ar putea provoca zgârieturi sau leziuni care ar putea necesita să fie văzute și tratate de un veterinar.

Traumatisme

Traumatismele la nivelul ochiului pot cauza o gamă largă de probleme. De cele mai multe ori, câinii care suferă de un anumit tip de traumă oculară prezintă o tăietură sau o zgârietură la nivelul ochiului. Cu toate acestea, unele leziuni oculare pot fi foarte grave și pot duce chiar la pierderea ochiului, mai ales dacă sunt lăsate netratate prea mult timp, potrivit veterinaryemergencygroup.com.

Dacă câinele dumneavoastră este rănit pe sau în jurul ochiului, duceți-l imediat la veterinar. Chiar dacă rănirea nu este gravă, este important să o verificați și să eliminați riscul de infecție ulterioară.