Sari la conținut
Home » De ce se tem pisicile cel mai tare? Motivele pentru care mâța ta se sperie

De ce se tem pisicile cel mai tare? Motivele pentru care mâța ta se sperie

De ce doarme pisica la picioarele mele?

De ce se tem pisicile cel mai tare? Pisicile manifestă adesea temeri neobișnuite față de anumite lucruri.

Există câteva elemente din această listă care pot părea surprinzătoare, dar care, se pare, provoacă teroare pisicilor.

De ce se tem pisicile cel mai tare?

1. Apa: Nu doar pisicile domestice se tem de apă, ci și cele sălbatice, inclusiv leii. Se crede că această frică de apă se datorează originii multor specii de feline din regiuni deșertice din Orientul Mijlociu și China, unde contactul cu apă a fost limitat de-a lungul mileniilor. Schimbările de temperatură sau de compoziție a apei ar putea, de asemenea, să le provoace disconfort.

2. Manipulare forțată: Pisicile sunt creaturi extrem de independente și preferă să exploreze spațiul și să fie libere. De aceea, nu tolerează să fie ținute cu forța în brațele oamenilor, fără să-și dorească acea afecțiune. Ele detestă, de asemenea, ușile închise, deoarece le percep ca o limitare a accesului la teritoriu.

3. Urmărire: Datorită iubirii lor pentru independență, pisicilor nu le place să fie urmărite. Acest comportament se observă atât la pisicile domestice, cât și la cele sălbatice, cum ar fi lei și tigri.

4. Persoane străine: Pisicile, în general, sunt rezervate în prezența persoanelor necunoscute. Cu toate că există excepții, este puțin probabil ca o pisică, oricât de sociabilă ar fi, să se apropie rapid de un străin necunoscut.

Pisicile se tem în preajma câinilor

5. Câinii: Pisicile pot simți nesiguranță în prezența câinilor din cauza experiențelor anterioare, deoarece câinii au tendința să latre și să alerge după ele. Cu toate acestea, există dovezi că ambele specii pot conviețui în armonie, cu o introducere și o supraveghere adecvată.

6. Mirosurile puternice: Pisicile au un simț olfactiv foarte dezvoltat și detestă mirosurile puternice precum cele de oțet, citrice, ceapă sau benzină. Dacă simt aceste mirosuri în aer, pisica va încerca să se retragă din acel loc.

7. Zgomote puternice: Urechile sensibile ale pisicilor detectează sunete și frecvențe diferite față de oameni. Astfel, sunetele precum sirenele ambulanței sau artificiile le pot provoca sentimente de anxietate, la fel cum se întâmplă și cu câinii.

Este responsabilitatea noastră să avem grijă de binele pisicii noastre și să evităm expunerea ei la aceste elemente care îi pot crea disconfort și frică, potrivit atlas-geografic.net.