Sari la conținut
Home » De ce pisica te priveşte fix, explicația experților

De ce pisica te priveşte fix, explicația experților

De ce pisica te priveşte fix, explicația experților de la PetMd, cel mai important portal de informații despre animalele de companie din lume încearcă să ne lămurească. Vedeți mai jos ce încearcă să vă transmită animalul dumneavoastră de companie.

Posesorii de pisici se întreabă de multe ori ce vor acestea să le transmită atunci când îi privesc fix. Fie că s-au născut cu pisici în casă, ori au devenit recent proprietari de astfel de feline, mulți oameni nu înțeleg ce vor să le transmită mai exact pisica lor. Ei bine, după ani și ani de cercetări, specialiștii au ajuns la o concluzie clară legată de acest aspect.

De ce pisica te priveşte fix. Iată motivul

Posesorii de pisici au observat cu siguranță că animalul lor de companie îi privește fix, de multe ori. Deși foarte multe persoane sunt de părere că, în acel moment, animalul de companie te avertizează că ar trebui să iei puțină distanță, iată care este adevărul din spatele acestui gest.

Conform PetMD, pisica te poate fixa cu privirea și atunci când dorește să-ți transmită un anumit mesaj, motiv pentru care este important să le studiem limbajul corpului.

„Atunci când pisica noastră se uită la noi, clipind încet la doar câțiva centimetri de fața noastră, acesta este un comportament felin precum un semn de afecțiune. Cu alte cuvinte, pisicile ne iubesc”, explică cei de la PetMD.

Acest comportament al pisicii noastre este uneori și modul pisicii noastre de a ne trezi din somn sau poate că are nevoie de ajutor ori poate vrea doar să te ridici și să-i ții companie. Ideea principală este că atunci când observi că pisicuța ta se uită fix în ochii tăi, este clar că vrea să îți atragă atenția, pentru ca tu să-i oferi atenție și poate afecțiune.

Dacă pisica te atinge cu fața pe creștetul capului, nu te speria. Face acest lucru pentru a-și arăta afecțiunea și pentru a-ți transmite că faci parte din familia ei. Cumva te marchează prin acest gest, datorită glandelor prezente la nivelul obrajilor.

De ce te urmărește pisica peste tot prin casă

Dacă ai observat faptul că pisicile te urmăresc prin casă sau chiar și afară, pe stradă, acesta este un semn că te plac și vor să rămână în compania ta cât mai mult timp este un răspuns dat de cei care au studiat comportamentul mai multor pisici.