Sari la conținut
Home » Ce vor să transmită pisicile atunci când ne privesc fix

Ce vor să transmită pisicile atunci când ne privesc fix

Ce vor să transmită pisicile atunci când ne privesc fix. Mulți oameni care au pisici acasă se întreabă acest lucru. Alții cred că au reușit să identifice mesajele pe care pisicile vor să le transmită prin acest gest.

Oricum, fie că s-au născut cu pisici în casă, ori au devenit recent proprietari de astfel de feline, mulți oameni nu înțeleg ce vor să ne transmită mai exact pisicile când fac acest gest.

Ce vor să transmită pisicile atunci când ne privesc fix

Se pare că specialiștii au ajuns la o concluzie clară legată de privirea fixă a pisicilor. Ca posesorii de pisici am observat cu siguranță că pisica ne privește fix, de multe ori.

Deși foarte multe persoane sunt de părere că, în acel moment, animalul de companie te avertizează că ar trebui să iei puțină distanță, iată care este adevărul din spatele acestui gest.

Cel mai important portal de informații despre animalele de companie din lume, PetMD, spune că pisica te poate fixa cu privirea și atunci când dorește să-ți transmită un anumit mesaj, motiv pentru care este important să le studiem și limbajul corpului, poziția acestuia.

„Atunci când pisica noastră se uită la noi, clipind încet la doar câțiva centimetri de fața noastră, acesta este un comportament felin precum un semn de afecțiune. Cu alte cuvinte, pisicile ne iubesc”, explică cei de la PetMD.

Semnalele date de pisica ta, ce îți transmite aceasta

Privirea fixă poate fi modul pisicii noastre de a ne trezi din somn sau poate că are nevoie de ajutor ori poate vrea doar să te ridici și să-i ții companie.

Ideea principală este că atunci când observi că pisicuța ta se uită fix în ochii tăi, este clar că vrea să îți atragă atenția, pentru ca tu să-i oferi atenție și poate afecțiune.

Dacă pisica te atinge cu fața pe creștetul capului, nu te speria. Face acest lucru pentru a-și arăta afecțiunea și pentru a-ți transmite că faci parte din familia ei. Cumva te marchează prin acest gest, datorită glandelor prezente la nivelul obrajilor.

Dacă ai observat faptul că pisicile te urmăresc prin casă sau chiar și afară, pe stradă, acesta este un semn că te plac și vor să rămână în compania ta cât mai mult timp.

Pisica ta miaună insistent

Când pisica ta miaună insistent, înseamnă că îi este foame, ori are nevoie de afecțiune sau poate are nevoie să iasă puțin afară, la aer curat.

Pisica ta stă cu burtica în sus

Atunci când pisica ta se suie pe canapea sau pat și stă pe spate, cu burtica la vedere, prin acest gest îți arată că are încredere totală în tine.

Pisica ta toarce

Dacă pisica ta se așează lângă tine și începe să toarce, atunci poți fi sigur că are încredere totală în tine și ești preferatul ei.