Sari la conținut
Home » De ce nu mănâncă pisica ta: Motive comune

De ce nu mănâncă pisica ta: Motive comune

Animalul meu este gelos?

De ce nu mănâncă pisica ta. Pisicile sunt binecunoscute ca fiind pretențioase la mâncare. Totuși, nu ar trebui să presupuneți că acesta este singurul motiv pentru care nu mănâncă. Medicii veterinari de la Beacon oferă motive comune pentru care pisica dumneavoastră nu va putea mânca.

De ce nu mănâncă pisica ta: Ce înseamnă?

De ce nu mănâncă pisica ta: O pisică care bea
De ce nu mănâncă pisica ta: O pisică portocalie care bea apă de la robinet

Pisicile au o reputație binemeritată de a fi niște mâncăcioase încăpățânate și pretențioase. Din această cauză, probabil că este destul de ușor să presupui că pisica ta nu mănâncă din cauza unei atitudini proaste. Cu toate acestea, prietenii noștri felini își pierd adesea pofta de mâncare. Aceasta situație este întâlnită atunci când nu se simt bine și evită să mănânce.

Pierderea poftei de mâncare a unei pisici indică adesea o boală și este un simptom semnificativ. Prin urmare, este important să vă monitorizați pisica. Dacă acest comportament durează mai mult de o zi, ar trebui să vă chemați imediat veterinarul. Cu cât este identificat mai repede motivul, cu atât mai repede poate începe tratamentul. Astfel pisica dumneavoastră poate să înceapă să se simtă mai bine.

Motive comune pentru care este posibil ca pisica dumneavoastră să nu mănânce

De ce nu mănâncă pisica ta: Schimbări în mâncare sau în rutină

Este posibil ca pisica dvs. să nu mai mănânce din cauza unor schimbări recente în dieta lor. Este posibil să fie nevoie să schimbați încet dieta pisicii dvs. prin introducerea noii lor alimente puțin câte puțin. În plus, o schimbare în rutina pisicii dvs. acasă poate provoca stres, anxietate sau depresie la pisica dvs. și, ca urmare, ar putea să nu mai mănânce.

Durere în timp ce mănâncă

Pisicile cu dureri dentare, cum ar fi; infecții sau leziuni, un abces, un dinte spart, tumori orale sau alte probleme inflamatorii, vor evita să mănânce din cauza durerii resimțite în timp ce mănâncă.

De ce nu mănâncă pisica ta: Indigestie

Dacă pisica dumneavoastră are indigestie din cauza dietei sau a mâncat ceva ce nu ar trebui să mănânce, va refuza hrana sau apa. Alte cauze ale indigestiei pot fi corpurile străine, cum ar fi tumorile sau obiectele înghițite, care pot provoca vărsături sau diaree.

Boala de rinichi

Boala de rinichi este una dintre cele mai frecvente afecțiuni la pisici, în special la pisicile mai în vârstă, și îi va provoca pisicii dumneavoastră o greață extremă, potrivit thebeaconvet.

Problemă gastrointestinală

Simptomele legate de problemele gastrointestinale pot face ca pisica dumneavoastră să aibă dificultăți în a mânca. Acest lucru ar putea fi rezultatul unei varietăți de probleme de sănătate subiacente care s-ar putea întâmpla în tractul gastrointestinal al pisicii dumneavoastră:

  • Cancer (de exemplu, limfom intestinal)
  • Pancreatită (inflamație sau infecție a pancreasului)
  • Paraziți
  • Gastroenterită (inflamație sau infecție a tractului gastrointestinal)
  • Colită (inflamație acută sau cronică a membranei care căptușește colonul)