Sari la conținut
Home » De ce nu este bună ciocolata pentru câini? Motivul real

De ce nu este bună ciocolata pentru câini? Motivul real

Fructe și legume toxice pentru patrupedul tău!

Medicii veterinari nu văd cu ochi buni ca blănoșilor câței să li se dea orice fel de „mâncare pentru oameni”. În privința păstrării ciocolatei departe de prietenii noștri, ei sunt deosebit de fermi. De ce nu este bună ciocolata pentru Rex?

În timpul sărbătorilor, când ciocolata delicioasă poate fi mai des întâlnită prin casă. Așa că fiți vigilenți cu privire la faptul că animalul dvs. de companie poate ajunge la acest răsfăț.

De ce nu este bună ciocolata pentru cuțu?

Ei bine, ciocolata conține substanțe chimice teobromină și cofeină. Aceste două stimulente se acumulează în corpul animalului, unde pot accelera funcțiile corporale și pot provoca efecte secundare periculoase. Ca să nu mai spunem că aceste substanțe nu pot fi metabolizate de câini la fel de ușor ca oamenii.

Gravitatea impactului negativ al ciocolatei asupra unui câine este determinată de nivelurile de teobromină și cofeină din produsul de ciocolată. Dar și de cantitatea de ciocolată pe care a mâncat-o câinele, de greutatea și de sensibilitatea lui la stimulenții chimici.

Care e mai rea?

Cățelușă care stă
Cățelușă care stă pe plajă și privește în zare

Ciocolata neagră este mai toxică pentru câini, deoarece conține o concentrație mai mare de teobromină decât ciocolata cu lapte.

Ciocolata albă, pe de altă parte, reprezintă o amenințare toxică mult mai mică pentru câini.

Simptomele toxicității ciocolatei apar de obicei în decurs de 6 până la 12 ore și pot include salivarea excesivă. Apoi vine gâfâiala, creșterea setei și a urinării, precum și o tulburare de stomac. Urmează vărsături și diaree, potrivit American Kennel Club (AKC).

Câinele poate avea un ritm cardiac crescut și poate deveni agitat, nervos.  În cazurile severe, ritmul cardiac neregulat din cauza ciocolatei poate duce la scăderea temperaturii corpului. Simptomele extreme includ letargie, spasme musculare, conform livescience.

Pentru că teobromina are un timp de înjumătățire lung, organismul are și el nevoie de mai mult timp pentru a o descompune. Asta înseamnă că simptomele intoxicației cu ciocolată pot persista zile întregi.