Sari la conținut
Home » De ce latră câinele tău sirenele? Obiceiul straniu al patrupezilor

De ce latră câinele tău sirenele? Obiceiul straniu al patrupezilor

Câinele tău se descurcă cu copii?

De ce latră câinele tău sirenele? Dacă locuiți într-un cartier liniștit, este posibil ca un câine să audă o sirenă foarte rar și să latre atunci când trece o ambulanță, o mașină de poliție, o mașină de pompieri sau un alt tip de vehicul al serviciului de urgență.

Dacă locuiți într-un cartier aglomerat dintr-un oraș, este posibil ca acest lucru să se întâmple frecvent. Un câine care urlă la sirene este neplăcut din două motive principale.

În primul rând, este un zgomot puternic adesea nedorit introdus într-un mediu altfel liniștit. Atunci când acest lucru se întâmplă noaptea târziu sau dimineața devreme, poate fi deosebit de nedorit. Mai îngrijorătoare este suferința evidentă pe care pare să o provoace câinelui nostru.

Sirenele și auzul unui câine

cățeluș pomeranian; sursă foto: lovetoknowpets.com
Un cățelus Pomeranian care stă pe un pat și privește

Auzul câinilor este mult mai dezvoltat decât cel al oamenilor. Un canin sănătos este capabil să perceapă până la 60.000 Hz (unitatea de măsură a frecvenței sunetului), în timp ce oamenii pot auzi doar până la aproximativ 20.000 Hz.

Din acest motiv, câinii sunt capabili să perceapă prin intermediul auzului sunete care altfel sunt imperceptibile pentru noi. Din acest motiv, un câine poate fi capabil să audă mult mai multe sunete înalte.

Deși un câine va reacționa și la sunetele pe care le putem auzi și noi, acesta reacționează și la frecvențele pe care nu le percepem.

Fie că interpretează sunetul ca fiind periculos sau deranjant, răspunsul lor poate fi derutant pentru noi, deoarece pare să vină de nicăieri. Este important de reținut că nu toți câinii sunt la fel și nu vor răspunde neapărat la aceiași stimuli auditivi în același mod.

Sunetele nu sunt singurii stimuli care pot determina un câine să fie temător. Aflați mai multe cu articolul nostru despre motivul pentru care un câine este speriat de tot și de toate dintr-o dată.

De ce latră câinele tău sirenele?

Sirenele sunt intenționat zgomotoase. Ele există pentru a-i avertiza pe ceilalți cu privire la o urgență. Acest sunet poate fi deranjant pentru noi și poate provoca neplăceri. Așadar, nu ar trebui să fie considerat ciudat faptul că afectează și câinii.

Deoarece sirenele de la ambulanțe, mașini de poliție sau de pompieri pot fi la o frecvență înaltă, câinele poate fi și mai sensibil la ele. Simpla tulburare nu este singura pentru care câinele tău urlă la sirene.

Câinii urlă uneori când aud sirene pentru că le amintește de urletele colegilor lor. Este important de subliniat faptul că urletul în sine are mai multe semnificații. Cele mai relevante pentru noi, în calitate de îngrijitori, sunt tristețea, izolarea socială sau teama de a fi singur, potrivit animalwised.

Câinii își comunică emoțiile în diferite moduri, nu doar prin vocalizare. Postura corpului este deosebit de importantă. Aceasta le permite să se exprime corect, mai ales față de alți câini. Observând limbajul lor corporal, putem să le evaluăm mai bine nevoile și să înțelegem anumite comportamente pe care le pot manifesta.