Sari la conținut
Home » De ce iubesc cățeii să doarmă în razele soarelui?

De ce iubesc cățeii să doarmă în razele soarelui?

De ce dorm cățeii în soare? Sursa foto freepik.com

Cu siguranță, cei care au câini ca animale de companie cunosc cât de fericiți și relaxați pot fi aceștia atunci când se întind la soare. Probabil v-ați întrebat: De ce iubesc cățeii să doarmă în razele soarelui?  Câinii adoră să se odihnească în razele calde ale soarelui, iar acest comportament are o explicație destul de simplă.

Într-un videoclip postat pe TikTok, un utilizator a surprins momentul în care câinele său din rasa Teckel se relaxa la soare. El a întrebat apoi urmăritorii săi: Și câinele tău iubește soarele?

De ce iubesc cățeii să doarmă în razele soarelui?

Explicația acestui comportament canin este legată de instinctul lor de a căuta confort termic. Câinii simt căldura soarelui și o apreciază. Mai ales atunci când au nevoie de un loc mai călduț pentru a se relaxa. Soarele le oferă o senzație plăcută de căldură, iar razele solare pot ajuta la relaxarea lor.

Expunerea la soare poate avea beneficii pentru sănătatea câinilor, în moderată. Aceasta poate ajuta la producerea de vitamina D în pielea lor, care este esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar.

În imagini, mândru proprietar de teckel, care poartă numele de utilizator @digitdax, a explicat: „Dar știi adevăratul motiv pentru care câinelui tău stă atât de mult timp în soare?”, continuând: „Desigur, unul dintre motive este că le place căldura, iar aceasta le reglează temperatura corpului, dar soarele are alte câteva beneficii ascunse”. Acesta a continuat să le enumere și să explice ce beneficii primește câinele atunci când stă cu blana la soare.

„Soarele are multe alte beneficii sănătoase, cum ar fi vitamina D. Știați că vitamina D se găsește pe blana lor, iar atunci când se linge, această vitamină se consumă? Soarele poate ajuta, la ameliorarea durerii, la sănătatea pielii și a blănii. Îi ajută să aibă un somn mai bun și le stimulează serotonina.

Vitamina D are un rol esențial în metabolism

Informațiile furnizate de site-ul PetCareRx sunt corecte și relevante pentru sănătatea câinilor. Vitamina D are un rol esențial în metabolismul calciului și fosforului și este necesară pentru formarea și menținerea oaselor sănătoase. Acest nutrient poate fi produs de organismul câinelui în urma expunerii la lumina directă a soarelui. Vitamina D sintetizată este stocată în păr și în țesuturile adipoase ale câinelui.

Expunerea la lumina solară este importantă nu doar pentru sinteza vitaminei D, ci și pentru buna dispoziție și calitatea somnului câinilor.

Lumina solară poate contribui la creșterea nivelului de serotonină în creier, ceea ce poate îmbunătăți starea de spirit a câinelui și poate ajuta la reglarea ciclului său de somn. Poate promova producția de uleiuri naturale în piele, contribuind la menținerea unei stări sănătoase a pielii și a blănii.

Totuși, este important să fim conștienți de riscurile legate de expunerea excesivă la soare pentru câini. Aceștia pot suferi de arsuri solare și pot dezvolta probleme de sănătate grave, cum ar fi cancerul de piele. Unele rase de câini, cu blănuri mai scurte sau pielea mai deschisă la culoare, pot fi mai vulnerabile la aceste probleme.

Proprietarii de câini ar trebui să gestioneze cu atenție expunerea la soare a animalelor lor. Să le ofere acces la umbră și apă proaspătă în timpul zilelor calde.

În concluzie, lumina solară are beneficii semnificative pentru sănătatea câinilor, dar trebuie administrată cu precauție pentru a evita riscurile asociate cu expunerea excesivă la soare, conform digi-animalworld.com.