Sari la conținut
Home » De ce încearcă cățelul meu să-și prindă coada?

De ce încearcă cățelul meu să-și prindă coada?

De ce slăbește câinele meu brusc?

De ce încearcă cățelul meu să-și prindă coada? Probabil ai observat de multe ori când cățelul tău începe să se învârtă în jurul cozii, un comportament amuzant care poate ascunde mai mult decât pare la prima vedere.

Această acțiune, deși distractivă pentru noi, are adesea la bază nevoia câinelui de a-și atrage atenția și de a comunica cu stăpânul său.

De ce încearcă cățelul meu să-și prindă coada?

Așa cum și noi avem anumite obiceiuri sau ticuri când suntem plictisiți sau anxioși, cățeii pot dezvolta comportamente asemănătoare.

Atunci când un câine se învârte în jurul cozii, acesta poate experimenta stres sau să se simtă neglijat, încercând astfel să găsească o formă de amuzament sau eliberare emoțională.

Russell Hartstein, un consultant certificat în comportamentul câinilor, descrie acest comportament ca fiind un fel de „comportament deplasat”.

Similar cu gesturile pe care le facem involuntar în anumite situații. De exemplu, când cineva își răsucește părul în jurul degetului sau dă din picior.

Chiar dacă inițial această mișcare poate fi un mod de a se calma. Poate deveni o metodă de atragere a atenției.

Câinele poate încerca să-l folosească pentru a obține atenția în momente nepotrivite

Când observă că acțiunea îl aduce în centrul atenției și atrage mângâieri sau râsete. Câinele poate să o repete intenționat pentru a capta atenția stăpânului.

Cesar Millan, faimosul dresor canin, subliniază că este important să fim conștienți de acest comportament. Deoarece câinele poate încerca să-l folosească pentru a obține atenția în momente nepotrivite. Cum ar fi în timpul unei videoconferințe.

De obicei, această activitate este mai frecventă în rândul puilor de căței, iar majoritatea renunță la ea pe măsură ce cresc. Cu toate acestea, dacă comportamentul devine obsesiv sau apare brusc, ar putea fi semnul unor probleme de sănătate sau de comportament.

În aceste cazuri, este recomandat să consulți un veterinar pentru evaluare și recomandări suplimentare, conform clickpentrufemei.ro.