Sari la conținut
Home » De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

Ce faci dacă ai o pisică mofturoasă la mâncare?

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în nutriție animală. Astfel, conform studiilor clinice se arată că pisica ar putea dezvolta anumite probleme de sănătate.

Mulți stăpâni de feline fac această greșeală majoră oferind carne crudă pisicii, dar ar trebui să se gândească mai bine înainte a oferi animalului de companie acest produs.

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

Iubitorii de pisici știu că bunăstarea și sănătatea felinelor lor sunt o prioritate. De aceea, trebuie să acorde o atenție deosebită îngrijirii acesteia, mai ales la capitolul mâncării.

Dacă aveți acasă o pisică, ar trebui să vă documentați înainte de a-i oferi felinei carne crudă! Acest aliment nu este recomandat sub nicio formă pentru pisici, pentru că le-ar putea face mult rău. În primul rând, carnea crudă nu îndeplinește cerințele nutriționale ale animalului de companie.

Carnea crudă poate provoca probleme mari de sănătate felinei

Dacă pisicile consumă carne crudă, acestea pot dezvolta boli din cauza bacteriilor și paraziților din aceasta. Aceste boli le pot transmite și oamenilor.

În plus, în carnea crudă pe care i-o oferi pisicii se pot afla bucăți de os, care pot ajunge în tractul digestiv. Ingerate, pisicile pot dezvolta probleme serioase de sănătate. De asemenea, și oasele fierte sunt extrem de periculoase pentru pisici, pentru că le pot provoca leziuni interne.

Totodată, carnea, deși o sursă importantă de proteine, are un conținut redus de calciu și minerale esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a dinților.

Calciul are un rol crucial în formarea oaselor și a dinților. Coagularea sângelui, contractarea mușchilor și transmiterea impulsurilor nervoase.

Excesul de ficat, deși considerat adesea o hrană sănătoasă, poate duce la intoxicații cu vitamina A. Hrănirea prelungită cu o cantitate mare de ficat poate provoca probleme scheletele, slăbirea sau chiar decalcifierea oaselor.

În magazinele de specialitate se găsește pentru pisici pe bază de carne crudă. Aceasta ar putea fi o variantă mult mai potrivită pentru feline, deoarece este creată special de către nutriționiști. Un astfel de tip de hrană respectă toate standardele de siguranță, dar oferă animalului nutrienții de care are nevoie.