Sari la conținut
Home » De ce e mai bine pentru pisica ta să stea în casă?

De ce e mai bine pentru pisica ta să stea în casă?

De ce e mai bine pentru pisica ta să stea în casă?

De ce e mai bine pentru pisica ta să stea în casă? Mulți proprietari de pisici se confruntă cu dilema de a-și lăsa sau nu pisica să fie liberă, fie că locuiesc la țară sau la bloc. Această întrebare a fost dezbătută îndelung, cu opinii puternice din ambele tabere ale argumentului.

Cu toate acestea, un studiu recent a emis o concluzie destul de clară împotriva lăsării pisicilor să fie libere.

De ce e mai bine pentru pisica ta să stea în casă?

Daniel Herrera, autorul principal al studiului, a afirmat: „Am descoperit că o pisică domestică medie din Washington DC are o probabilitate de 61% să fie găsită în același spațiu cu șoareci”.

El a continuat să menționeze că există și o „suprapunere spațială de 61% cu vulpile roșii și 56% suprapunere cu oposumii din Virginia”. Aceasta poate fi o problemă semnificativă pentru pisicile noastre.

Dar de ce nu este o idee bună să-ți lași pisica să fie liberă?

Ratonii, de exemplu, pot fi adorabili, dar sunt și „cel mai prolific vector al rabiei din America”, a explicat Herrera. Vulpile roșii și oposumii pot răspândi rabia, astfel încât, „lăsând pisicile afară, le punem în pericol în mod semnificativ sănătatea”.

Până în prezent, s-a crezut că pisicile sunt vânători eficienți – uneori cu consecințe devastatoare asupra populațiilor de animale locale. Cu toate acestea, noul studiu aduce o perspectivă diferită asupra problemei.

Pisicile vânează șoareci

„Mulți oameni cred în mod greșit că pisicile vânează populații non-native, precum șoarecii, când, de fapt, preferă să vâneze specii native mici”, a explicat Herrera.

„Adevărata preocupare este că acestea decimează populațiile native care aduc beneficii ecosistemului local”.

Care este soluția? Herrera susține că răspunsul este simplu. Țineți pisicile în casă! Mai ales în situațiile în care pot intra în contact cu populațiile de animale sălbatice native.

„Aceste relații de habitat sugerează că distribuția pisicilor este în mare măsură determinată de oameni, mai degrabă decât de factori naturali”, a explicat Travis Gallo, profesor asistent în domeniul științelor mediului și consilierul lui Herrera.

„Deoarece oamenii influențează în mare măsură locul în care se află pisicile în peisaj, oamenii dictează și gradul de risc pe care îl întâmpină aceste pisici și cantitatea de rău pe care o provoacă faunei sălbatice locale”, conform playtech.ro.