Sari la conținut
Home » De ce doarme pisica ta cu tine? Atașamentele puternice ale unui mâț

De ce doarme pisica ta cu tine? Atașamentele puternice ale unui mâț

De ce pisica are tendința să astupe hrana?

De ce doarme pisica ta cu tine? Somnul este fundamental pentru pisici. Acesta le reface energia și le permite să se apuce de o scurtă perioadă de activitate care consumă multă energie.

Prin urmare, pisicile domestice dorm între 12 și 18 ore pe zi. Se poate chiar și mai mult pe măsură ce se maturizează.

De ce doarme pisica ta cu tine?

O pisicuță care doarme
O pisicuță care doarme liniștită într-o pătură

Pisicile au nevoie să doarmă în locuri liniștite și izolate din casă. Pentru majoritatea pisicilor, căldura, înălțimea, izolarea și siguranța sunt caracteristici esențiale ale comportamentului pisicilor care dorm.

Poziția în care doarme o pisică, locul în care doarme și cu cine doarme ne pot spune cum se simte și ne pot dezvălui informații despre sănătatea și bunăstarea general a acesteia.

Pisicile se leagă de obicei de o singură persoană din cadrul gospodăriei.

Experiențele pozitive din timpul socializării timpurii, prin interacțiunile zilnice din copilărie, vor deschide calea spre formarea unei legături strânse cu o anumită persoană. În egală măsură, un pisoi bolnav care necesită un tratament special va dezvolta un atașament pe termen lung față de îngrijitorul său atunci când i se oferă îngrijire continuă.

Ce arată cercetările?

Potrivit unei cercetări publicate în revista Current Biology Journal, unele pisici formează atașamente emoționale puternice cu îngrijitorii lor. Acestea sunt precum cele pe care le dezvoltă câinii și copiii.

Majoritatea pisicilor depind de stăpânul lor pentru siguranță atunci când sunt stresate, potrivit cats.

Temperamentul, starea de sănătate și mediul de viață al pisicii dumneavoastră, împreună cu personalitatea dumneavoastră, toate joacă un rol fundamental în formarea unor legături profunde cu pisica dumneavoastră.

Dacă i se oferă timp, posibilitatea de a alege, predictibilitate, familiaritate, rutină și un sentiment de control asupra interacțiunilor plus mediul, o pisică se va atașa mai repede de stăpânul său. Așadar, acesta ve prefera să doarmă lângă el.