Sari la conținut
Home » De ce câinele meu scoate limba?

De ce câinele meu scoate limba?

De ce este important să alegi corect hrana animalului tău?

De ce câinele meu scoate limba? Ai observat că uneori câinele tău scoate limba ca și cum ar zâmbi larg? Dacă da, reacția ta inițială este probabil una de căldură și încântare. Între timp, de asemenea, nu te poți abține să nu te întrebi: „De ce scoate câinele meu limba?”.

Uneori, este doar vârful limbii câinelui care iese în afară, în timp ce alteori, se extinde până în părțile laterale ale gurii. Acest fenomen, care este cunoscut și sub denumirea argotică de „bleeping”, este destul de frecvent. Deși poate fi inofensiv și doar o manifestare a cât de relaxat și mulțumit este câinele dumneavoastră, poate fi, de asemenea, un semn al unei afecțiuni de sănătate subiacente. Haideți să cunoaștem posibilele motive pentru care câinii scot limba.

Există mai multe motive posibile pentru care un câine își scoate limba. Printre aceste motive se numără:

De ce câinele meu scoate limba: Se simt extrem de relaxați

De ce câinele meu scoate limba: Câine cu stăpân
De ce câinele meu scoate limba: Câine care se uită la stăpânul său

Uneori, pur și simplu juri că câinele tău zâmbește larg în timp ce are limba scoasă. Potrivit acestui studiu NCBI, expresiile faciale la animale (inclusiv la canini) sunt o formă de comunicare a emoțiilor pozitive sau negative. Așadar, câinii își exprimă fericirea atunci când gura lor este curbată în sus, în timp ce limba le atârnă afară?

Se răcoresc

Dacă noi, oamenii, transpirăm atunci când este cald, câinii gâfâie atunci când se simt încălziți. Gâfâitul îi ajută pe câini să se răcorească, deoarece eliberează saliva din limba lor. Dacă observi cățelul tău gâfâie mult, asigură-te că se află într-un loc răcoros.

Permiteți-le să se odihnească de la activitatea fizică și asigurați-vă că au acces la multă apă curată pentru a bea. Dacă, totuși, câinele dvs. continuă să gâfâie chiar și după ce s-a răcorit, ar fi mai bine să fie verificat de medicul veterinar pentru a fi siguri.

De ce câinele meu scoate limba: Sindromul limbii atârnate

De ce le atârnă limba câinilor? Un alt motiv posibil pentru care limba câinelui atârnă în afară este o afecțiune numită Sindromul limbii atârnate, care poate fi congenitală sau dobândită.

În cazurile congenitale, rasele de câini brahicefalici sunt mai predispuse la această afecțiune, deoarece limbile lor pot fi prea mari pentru cavitatea bucală sau pot avea un os maxilar anormal din cauze de creștere.

În afară de cauzele genetice, afecțiunea se poate datora, de asemenea, unui lucru dobândit, cum ar fi o boală dentară. De exemplu, atunci când dinții inferiori putreziți sunt extrași sau cad, limba nu va fi susținută, ceea ce face ca aceasta să atârne în lateral sau în fața gurii lor, potrivit petcube.

În plus, leziunile neurologice cauzate de o boală dentară pot, de asemenea, să determine limba să atârne liber. La fel și inflamația limbii, a gurii, a gingiilor și a buzelor.

Etichete: