Sari la conținut
Home » Cum trebuie procedat atunci când vrem să salvăm un pui de animal de companie?

Cum trebuie procedat atunci când vrem să salvăm un pui de animal de companie?

Cum trebuie procedat atunci când vrem să salvăm un pui de animal de companie?

Sfaturi utile în momentul în care suntem puși în situația de a salva viața unui pui!

Ideea de a adopta un cățel sau de a salva viața unui animal de companie este cea mai omenească și bună decizie. Un animal de companie ne va ajuta să scăpăm de stres, iar viața noastră va deveni mult mai bună. Însă, ce este de făcut atunci când găsim un pui abandonat și trebuie sa ne mișcăm repede să îi salvăm viața?

În primul rând, cel mai important lucru, este să îl ducem la un medic veterinar, el va ști ce este mai bine de făcut. Însă, din anumite motive, nu putem ajunge la medic exact în acel moment și trebuie să luăm anumite decizii ca să îi salvăm viața.

Primele semne pe care trebuie să le luăm în calcul:

  1. Dacă un pui este durduliu şi liniştit, doarme mult şi cere de mâncare la două, trei ore, înseamnă că este pe drumul cel bun. Puii slabi pot avea probleme de sănătate atunci când plâng întruna şi încearcă să îţi spună că le este rău, că le este foame şi frig. Trebuie hrăniţi cu biberonul cu lapte praf special, pe care ţi-l va recomanda veterinarul. Când îi hrăneşti, puii trebuie să stea pe burtă, nu pe spate, apoi trebuie ţinuţi pe umăr, să elimine aerul înghiţit. Laptele cu care îi hrăneşti trebuie să fie proaspăt în fiecare zi şi cald.
  2. Programul de masă în prima săptămână este foarte important deoarece trebuie hrănit la fiecare două ore. Începând cu a doua săptămână, îl poţi hrăni la trei, patru ore. Din a treia săptămână, îi poţi da mâncare solidă pentru pui, înmuiată în lapte şi pasată.
  3. Căldura în prima săptămână. Puiul are nevoie de un culcuş cald, cu o temperatură de 36-37°C, pe care o poţi menţine cu o pătură electrică sau cu o lampă specială. Treptat, de la o săptămână la alta, temperatura va mai scădea câteva grade, până la valoarea din casă.
  4. Vizita la medicul veterinar va fi cea mai importantă.