Sari la conținut
Home » Cum trăiește un fluture? Viața acestor insecte

Cum trăiește un fluture? Viața acestor insecte

Cum trăiește un fluture? Ciclul de viață al fluturilor este unul dintre cele mai interesante procese din natură. Nașterea acestor insecte necesită mai multe etape, în timpul cărora trec prin transformări incredibile. Nu numai că acest proces este detaliat, dar metamorfoza fluturilor este, de asemenea, incredibil de interesantă.

Cum trăiește un fluture: Ce mănâncă fluturii?

Cum trăiește un fluture: Un fluture albastru
Cum trăiește un fluture: Un fluture albastru gata să plece de pe o frunză

În timpul stadiului de adult, fluturele se hrănește în principal cu nectarul din flori. Buzunarul unui fluture, denumit și proboscis, se formează într-un tub spiralat care este capabil să se întindă. Acest tub permite fluturilor să ajungă la nectarul din orice tip de floare.

Datorită acestui sistem de hrănire, fluturii contribuie la răspândirea polenului (care se atașează indirect de picioarele lor). Acest lucru înseamnă că fluturii sunt considerați un agent polenizator important. Așadar, poate vă întrebați și dumneavoastră: ”Ce mănâncă fluturii înainte de a deveni adulți? Odată ce un fluture eclozează, primește primele substanțe nutritive din oul din care a ieșit. Ulterior, în timpul stadiului de larvă sau omidă, fluturii consumă o cantitate mare de frunze, fructe, ramuri și flori.

Unele specii de fluturi se hrănesc cu insecte mai mici, iar mai puțin de 1% din speciile de fluturi se hrănesc cu alți fluturi.

Unde trăiesc fluturii?

Fluturii sunt răspândiți în toată lumea. De fapt, există sute de specii și subspecii de fluturi, inclusiv unele varietăți care sunt capabile să reziste la temperaturi polare înghețate.

Cu toate acestea, majoritatea speciilor de fluturi preferă să trăiască în ecosisteme mai calde, cu temperaturi de primăvară. În ceea ce privește habitatele, aceștia se găsesc în cele cu vegetație abundentă, unde pot accesa cu ușurință hrana, se pot proteja de prădători și găsesc spații pentru a-și depune ouăle după împerechere.

Cum trăiește un fluture: Cum se înmulțesc fluturii?

Reproducerea fluturilor are două etape: curtarea și împerecherea. În timpul curtării, masculii execută piruete în aer sau rămân statici pe ramuri. În ambele cazuri, aceștia emit feromoni pentru a atrage femelele. De asemenea, femelele eliberează feromoni pentru ca masculul să le găsească, chiar dacă se află la kilometri distanță.

Odată ce masculul găsește femela, acesta își bate aripile pe antene pentru a o impregna cu mici solzi plini de feromoni. Odată făcut acest lucru, începe procesul de împerechere.

Organele de reproducere ale unui fluture se găsesc în abdomenul său. Când se împerechează, fluturii masculi folosesc organele de încleștare pentru a se agăța de femele, în timp ce amândoi sunt orientați în direcția opusă. Masculul își introduce organul reproducător în femelă și eliberează sacul de spermă, cu care fertilizează ouăle care se află în interiorul partenerei sale, potrivit animalwised.

După ce procesul de împerechere este finalizat, fluturele femelă depune între 25 și 10.000 de ouă în diferite spații de pe o plantă: ramuri, flori, fructe și tulpini. Aceste spații devin adăposturi pentru ouă.