Sari la conținut
Home » Cum se tunde o pisică? Sfaturi pentru cei ce vor să-și tundă pisica acasă

Cum se tunde o pisică? Sfaturi pentru cei ce vor să-și tundă pisica acasă

Cum se tunde o pisica? In general se spune ca pisica nu are nevoie de o tunsoare întrucât își îngrijește singură blana, iar părul scurtat i-ar aduce numai dezavantaje. In plus o pisică tunsă arată destul de ciudat.

Adepții teoriei că pisicile nu ar trebui tunse prezintă ca dezavantaje majore ale tunsului expunerea pielii la radiațiile solare sau dimpotrivă, la frig. Pisica depinde de blana deasă pentru a fi ferita de intemperii și a-și regla temperatura internă. Lucruri adevărate în ceea ce privește pisicile ce stau mai mult afară.

Insă când vorbim de pisicile de interior, aceste reguli nu mai sunt atât de rigide. Pisica de apartament trăiește tot timpul la o temperatura relativ constantă și nu este prea mult influențată de condițiile meteo de afară.

Cum se tunde o pisica?

Deoarece pielea este foarte subțire la pisici, recomandăm ca aceasta să fie tunsă într-un cabinet veterinar, acolo unde este un personal calificat mai mult pe partea de medicina decât pe fashion.

Această operațiune, de multe ori poate fi complicată și stresantă pentru felină, deoarece există ghemotoace de păr(plotoace) care îngreunează tunderea, existând riscul foarte mare să fie ciupită cu foarfele sau mașina de tuns.

Cum se tunde o pisică acasă?

Dacă decideți să faceți această operațiune acasă, găsiți aici câteva sfaturi:

 • Primul , nu tundeți blana complet niciodată, ci lăsați întotdeauna câțiva milimetri de păr (de obicei, substratul).
 • Exista zone ale corpului apisicii care ar trebui aproape neglijate, precum coada și capul, unde cel mult puteți face ajustări cu foarfeca.
 • Atenție, mustățile nu trebuie tăiate niciodată, deoarece sunt vitale pentru animal.

Mini-ghid pentru a tunde pisica acasă

 1. Alegeți o cameră suficient de spațioasă, fără lumină puternică și o masă care nu este alunecoasă
 2. asigurați-vă ca ați închis toate ferestrele și pregătiți toate ustensilele: foarfece de diferite dimensiuni, prosoape, perii, mașina de tuns specială pentru pisici.
 3. Așezați pisica pe un prosop, astfel incat să fie mai ușor de curățat și aruncați părul odată ce este taiat.
 4. Începeți printr-o periere, apoi cu ajutorul foarfecelor scurtați zonele în care părul crește mai lung, tăind diferitele noduri. Alegeți foarfece de diferite dimensiuni în funcițe de parțile corpului și acordați o atenție deosebită organelor genitale și urechilor.
 5. După periere, porniți mașina de tuns de la distanță de circa 1m apoi apropiați-o treptat de spatele pisicii și mimați o mnâgaiere frăă a începe manopera. Când aceasta s-a liniștit, puteți începe tunsul în direcția de creștere a firului de par. (ATENȚIE  este foarte important să folosiți o mașină de tuns specială pentru pisici (nu cele pentru oameni), acestea trebuie să nu fie zgomotoase, în primul rand si sa nu vibreze puternic. Incepeti de la gat si continuati spre coada, fara a aplica prea multa presiune , incercand sa efectuati miscari drepte . Fa lucrurile cu calm , deoarece aceasta se poate speria cu usurinta si devine agresiva
  Incercati sa pastrati aceeasi lungime.
  Verificati si treceti peste zonele in care parul este inca lung, dar nu insistati prea mult, mergeti mai degraba cu foarfeca.
  Nu uitati sa ii dati o mica recompensa .
  Acestea fiind spuse, te avertizez: tunderea unei pisici este o operatiune foarte dificila si mai complicata decat ceea ce vezi in diferitele videoclipuri pe care le gasesti pe net.

Este de preferat sa o duceti la un profesionist, care in shimbul unui cost rezonabil, va poate tunde pisica, iar atat dvs. cat si pisica, scapati de stres

Etichete: