Sari la conținut
Home » Cum să scapi de puricii la pisică? Remedii cât mai rapide!

Cum să scapi de puricii la pisică? Remedii cât mai rapide!

Pisicile salvate din tomberoane

Cum să scapi de puricii la pisică? Comportamentul în care pisicile ating apa cu lăbuțele înainte de a bea a captat atenția multor iubitori de pisici. Specialiștii în comportamentul felinelor au oferit mai multe explicații pentru acest gest care poate părea neobișnuit.

Pentru a scăpa de purici și a proteja sănătatea pisicii, trebuie să înțelegem semnele de infestare și să luăm măsuri corespunzătoare. Iată cum să identifici și să tratezi puricii la pisici.

Cum să scapi de puricii la pisică?

Semnele de infestare cu purici la pisici:

  1. Mâncărime excesivă: Dacă observi că pisica se scarpină excesiv sau se linge obsesiv, acesta poate fi un semn al prezentei puricilor. Mâncărimea este provocată de mușcăturile de purici și de iritarea pielii.
  2. Petice roșii sau leziuni: Puricii pot provoca iritații ale pielii, determinând formarea de pete roșii sau mici leziuni.
  3. Mici insecte săltărețe: Dacă te uiți cu atenție în blana pisicii, poți observa purici. Acești paraziți sunt mici, de obicei de culoare maro închis, și au un aspect săltăreț.

Consultă medicul veterinar pentru a obține produse antiparazitare sigure

  1. Dezinfestare cu produse veterinare: Consultă medicul veterinar pentru a obține produse antiparazitare sigure și eficiente pentru pisică. Acestea pot fi sub formă de spot-on, pastile sau șampoane.
  2. Dezinfectarea mediului: Pentru a preveni reapariția puricilor, spală toate covoarele, păturile și locurile unde doarme pisica la temperaturi ridicate. Folosește un spray sau pudră antiparazitară în locurile preferate ale pisicii.
  3. Igienă personală: Folosește o perie pentru a îndepărta puricii sau ouăle lor din blana pisicii. Asigură-te că arunci punga de colectare a gunoaielor în afara casei pentru a evita reinfectarea mediului.
  4. Deparazitarea preventivă: Aplică un tratament antiparazitar regulat, conform recomandărilor medicului veterinar, pentru a preveni reapariția puricilor. Majoritatea tratamentelor previn și alte paraziti interni sau externi.

Asigură-te că consulți întotdeauna medicul veterinar înainte de a începe orice tratament și urmează sfaturile sale. De asemenea, menține un program regulat de deparazitare pentru a proteja sănătatea și confortul pisicii tale, conform playtech.ro.