Sari la conținut
Home » Cum să câștigați respectul câinelui? Pași ce trebuie urmați 

Cum să câștigați respectul câinelui? Pași ce trebuie urmați 

Cățelul tău urinează în pat?

Cum să câștigați respectul câinelui? Încercarea de a învăța câinele dumneavoastră comenzile de bază poate fi o acțiune dificilă. Dacă animalul nu vă respectă, șansele sunt că redue să vă asculte. Odată ce câinele vă recunoaște ca lider al haitei, veți putea stabili regulile și el va urma comenzile dumneavoastră. Fără a fi nevoie să strigați sau rugați de el.

Antrenamentul este important. Câinii bine antrenați se descurcă mai bine în situațiile sociale, iar comenzile precum „stai” și „lasă” pot salva vieți. Cum poate un stăpân să obțină respect și să ajute câinele să fie prietenos, politicos și ascultător? Urmați aceste sfaturi pentru antrenamentul de respect al câinilor.

Cum să câștigați respectul câinelui: Învață-ți câinele ce este permis și ce nu

Cum să câștigați respectul câinelui: Câine care zâmbește
Cum să câștigați respectul câinelui: Câine care zâmbește fericit, gata de distracție

Învățarea unui pui de câine prin antrenament este mai ușoară și necesită mai puțin timp decât învățarea unui câine mai în vârstă. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să-l învățați ascultarea simplă.

Pasul 1: Găsiți un loc în care puteți lucra la antrenamentul de ascultare timp de 10 până la 15 minute pe zi, fără întreruperi. Dacă petreceți mai mult de 15 minute, depășiți limitele capacității de concentrare a câinelui, așa că nu vă va acorda atenție după aceea.

Pasul 2: Luați puțină mâncare sau gustări preferate ale câinelui dumneavoastră și o lesă.

Pasul 3: Dacă îl învățați pe câine să meargă lângă dumneavoastră, spuneți-i „lângă”.

Pasul 4: Conduceți câinele cu o gustare în mână și țineți lesa.

Pasul 5: Puteți să-i dați un impuls ușor pentru a-l încuraja pe câine să vă urmeze, dar să nu trageți de lesă.

Disciplinați comportamentul nepotrivit

Când antrenați câinele, este cel mai bun moment să-l învățați să nu sară atunci când vede mâncare. Acești pași funcționează și pentru a învăța câinele să stea, să rămână pe loc, să se rostogolească sau orice truc doriți să îl învățați.

Pasul 1: Dacă câinele sare după recompensa lor în timpul antrenamentului, spuneți ferm „nu”.

Pasul 2: Când câinele respectă comanda de a sta fără să sară, oferiți-i o gustare și multă atenție ca recompensă pentru comportamentul bun.

Cum să câștigați respectul câinelui: Asigurați-vă că se simte protejat

Unii câini sunt anxioși, iar pentru ca animalul să vă respecte, trebuie să aibă încredere în dumneavoastră. Atunci când câinele se simte în siguranță cu dumneavoastră, vă va urma comenzile fără a încerca să preia controlul.

Pasul 1: Asigurați-vă că animalul este calm și se simte în siguranță când mergeți la plimbare.

Pasul 2: Dacă observați că este nervos în prezența altor câini, asigurați-vă că rămâneți între el și ceilalți.

Pasul 3: Mențineți întotdeauna poziția de lider al haitei, astfel încât câinele să știe cine este cel care conduce.

Pasul 4: Dacă câinele se teme de sunete puternice, mângâiați-l rapid și oferiți-i atenție. Acest lucru îi va ajuta să se simtă în siguranță în acel moment și va întări ideea că sunteți cel care îndeplinește rolul de protector, conform pawtracks.com.