Sari la conținut
Home » Cum poate crește rata natalității în Taiwan? Un copil pe drum și un nou prieten blănos

Cum poate crește rata natalității în Taiwan? Un copil pe drum și un nou prieten blănos

Cum poate crește rata natalității în Taiwan? sursa foto: dreamstime.com

Cum poate crește rata natalității în Taiwan? Un miliardar care tocmai și-a anunțat intenția de a candida la președinția Taiwanului propune ca rata natalității să crească prin oferirea unei pisici sau a unui câine fiecărei familii care așteaptă un copil.

Terry Gou, fondatorul Foxconn, furnizorul Apple, va candida independent la președinție și a prezentat această idee în cadrul campaniei sale electorale. El susține că, dacă această măsură este implementată, rata natalității va crește cu siguranță.

Cum poate crește rata natalității în Taiwan?

Cum poate crește rata natalității în Taiwan?  Taiwan are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din lume. Acest lucru este atribuit costului ridicat al vieții. Accesului limitat la serviciile de îngrijire a copiilor și așteptărilor tradiționale de gen.

Îmbătrânirea rapidă a populației reprezintă o amenințare pentru economia și apărarea militară a țării. În ciuda acestor probleme, pare că tot mai mulți oameni aleg să-și ia un animal de companie în loc să aibă copii.

Terry Gou crede că multe cupluri ar putea asuma ambele roluri: de părinte și de proprietar de câine sau pisică. El a sugerat că familiile care așteaptă un copil ar putea primi un animal de companie gratuit.

,,Dacă dați naștere unui copil, vă voi permite să creșteți un animal de companie”, a afirmat el.

,,O pisică sau un câine. Dacă dați naștere la doi copii, vă voi permite să adoptați încă doi.” Nu ar fi nevoie de aprobare oficială pentru a adopta un animal de companie.

Cu toate acestea, propunerea lui Gou a fost criticată de unii politicieni guvernamentali și de organizațiile pentru protecția animalelor.

Acordarea de subvenții guvernamentale pentru costurile de creștere a copiilor

El a menționat că în timpul alegerilor prezidențiale anterioare, a propus acordarea de subvenții guvernamentale pentru costurile de creștere a copiilor până la vârsta de șase ani. Dar această idee nu a fost pusă în aplicare.

Terry Gou a demisionat recent din consiliul Foxconn și trebuie să strângă 290.000 de semnături până în noiembrie pentru a deveni oficial candidat.

El ar fi al treilea candidat al opoziției, alături de alți doi candidați, și ar putea influența rezultatele alegerilor prezidențiale din Taiwan, care vor avea loc în ianuarie.

Președintele Tsai Ing-wen urmează să demisioneze la finalul mandatului său, iar Terry Gou intrarea în cursa electorală ar putea complica situația pentru partidele aflate în opoziție, conform stiri.tvr.ro.