Sari la conținut
Home » Cum îți faci patrupedul fericit?

Cum îți faci patrupedul fericit?

Cum îți dai seama dacă ești un stăpân bun pentru câinele tău?

Cum îți faci patrupedul fericit? La fel ca oamenii, câinii pot trece prin diverse stări emoționale ca urmare a solicitărilor intense, fie ele fizice sau psihice. În astfel de perioade, ei pot deveni agitați, nervoși și pot avea momente de rătăcire într-un spațiu pe care, în mod normal, îl cunosc perfect.

Suferința lor este profundă și reală, motiv pentru care este crucial să poată conta pe dragostea noastră pentru a-și regăsi liniștea.

Cum îți faci patrupedul fericit?

Depresia nu este rezervată doar oamenilor. Stresul este o parte inevitabilă a vieții noastre, iar câinii nu sunt feriți de această realitate. Imaginează-ți că nu poți să te exprimi și să comunici neînțelegerile sau temerile tale.

Câinii, pentru a evita să-și dezamăgească stăpânii sau să facă față problemelor tipic umane, adoptă adesea o atitudine de resemnare.

Lipsa de interes, oboseala, agitația, nervozitatea, tulburările de somn și apetit sunt doar câteva dintre simptomele acestei stări patologice.

Este datoria noastră să-i ajutăm să depășească astfel de situații dacă întâlnim astfel de comportamente la companionii noștri.

Aceste reacții pot fi gestionate cu ajutorul stăpânului

Anxietatea la câini poate fi declanșată de diverse cauze. De la un zgomot puternic, la o vizită la veterinar sau la o certare din partea stăpânului. Câinii pot reacționa la stres în moduri diferite: tremură, fug, își rod unghiile, devin agitați, atacă, latră, distrug, refuză să mănânce, par triști etc.

Uneori, aceste reacții pot fi gestionate cu ajutorul stăpânului, dar altele pot duce la probleme de sănătate grave și pot necesita intervenția unui specialist.

Este crucial să fim atenți la primele semne de anxietate și, dacă este necesar, să consultăm un expert.

Câinii pot fi supuși unor situații de viață dificile, cum ar fi agresiunile din partea altor câini. În aceste cazuri, câinele care nu poate să reacționeze sau să se apere poate dezvolta o stare de disperare și inhibare. Inhibiția poate duce chiar la catalepsie, o afecțiune foarte gravă.

Chiar dacă conflictul este încheiat, din cauza stresului sau a frustrării, câinele poate dezvolta activități substitutive, cum ar fi mâncatul excesiv sau linsul blănii ore în șir, pentru a evita să se lase pradă suferinței.

Depresia poate apărea și ca urmare a unei stări prelungite de teamă

Depresia poate apărea și ca urmare a unei stări prelungite de teamă. De exemplu, când un câine este speriat de tunete sau fulgere. Micile reacții de agitație sunt normale, dar dacă câinele tău devine agitat la primele semne de furtună, este posibil să aibă fobie.

Terapia desensibilizării poate ajuta, folosind înregistrări audio cu zgomotele specifice furtunii. După câteva săptămâni de terapie, câinele ar trebui să devină mai tolerant la astfel de zgomote și să nu mai reacționeze în mod anxios.

Modificările climatice pot afecta și apetitul câinilor, conducând la anorexie. În aceste situații, câinii pot să își roage unghiile sau să își lingă labele.

Este important să depistăm și să remediem orice aspect care le-ar putea afecta confortul fizic și psihic.

Dacă există diferențe în preferințele câinelui legate de schimbările din locuință. Este esențial să verificăm dacă noul climat îi permite să își mențină sau să își formeze tabieturi confortabile.

Restabilirea încrederii în sine a câinelui este cheia pentru a depăși aceste stări emoționale, conform eva.ro.