Sari la conținut
Home » Cum îți dai seama dacă ești un stăpân bun pentru câinele tău?

Cum îți dai seama dacă ești un stăpân bun pentru câinele tău?

Cum îți dai seama dacă ești un stăpân bun pentru câinele tău?

Cum îți dai seama dacă ești un stăpân bun pentru câinele tău? V-ați asumat cu adevărat responsabilitatea de a crește câini? Aveți cu adevărat calitățile și aptitudinile necesare pentru îngrijirea și antrenarea unui astfel de animal de companie? Iată un test menit să vă arate dacă sunteți sau nu capabil să creșteți un câine așa cum se cuvine.

Subiectul testului nu are voie să folosească constrângeri fizice asupra câinelui. Nu are voie să țipe sau să se adreseze urât animalului. Nu îi este permis să poarte haine rezistente, impermeabile sau testate împotriva șocurilor.

Cum îți dai seama dacă ești un stăpân bun pentru câinele tău?

Eventualele răni suferite pe parcursul testului vor primi doar un tratament sumar și medicamentație minimă.

Testul se va desfășura pe o perioadă lungă de timp și în zone cu un relief variat. Pe toată durata testului, expresia chipului său trebuie să rămână senină, liniștită și zâmbitoare.

Dacă reușește să treacă cu bine de toate etapele testului, atunci poate fi sigur că este un stăpân excelent pentru câinele său.

Convingerea câinelui să ia poziția de șezut: În cel mult 2 minute, trebuie să convingă un câine nedresat să ia poziția de șezut. Singurul accesoriu permis este lesa.

Interacțiunea cu un Golden Retriever: Trebuie să stea în fața unui mascul Golden Retriever în vârstă de 14 luni, în timp ce handlerul aruncă o minge în direcția opusă câinelui.

Hrănirea Rottweilerilor: Trebuie să hrănească 6 cățeluși Rottweiler, cu vârste cuprinse între 4 și 6 luni. Mâncarea nu va fi împărțită în mai multe boluri și nici nu va fi împrăștiată pe jos.

Controlul sunetelor într-o casă cu Shelties sau Pomeranieni: Trebuie să controleze situația când sună soneria. Într-o casă în care locuiesc 4 Shelties sau 6 Pomeranieni. Beneficiază de doar 2 minute pentru a restabili liniștea.

Oprirea câinilor în urmărirea unei pisici: Trebuie să țină cu o singură mână lesele a 10 câini Jack Russell. Care insista să pornească în urmărirea unei pisici. Nu are voie să se miște de pe loc.

Trebuie să se distreze jucându-se

Plimbarea pe gheață a doi Great Dane: Trebuie să plimbe doi Great Dane pe gheață, nu mai mult de 100 de pași.

Trebuie să se distreze jucându-se cu un Newfoundlander după ce s-a zbenguit într-o băltoacă.

Lăsarea singuri a 3 Husky Siberieni pentru mai multe ore: Trebuie să îi lase singuri acasă timp de mai multe ore, având voie să plângă la revenire.

Toaletarea unui Collie Rough: Trebuie să toaleteze în întregime un mascul adult Collie Rough în nu mai mult de 25 de minute.

Îmbrăcarea unui Basenji într-o haină de iarnă: Trebuie să îmbrace un Basenji într-o haină de iarnă în mai puțin de 5 minute.

Un bun stăpân de câini trebuie să fie bucuros și plin de viață tot timpul

Antrenarea unui Vizsla nelegat: Trebuie să poată antrena un Vizsla care nu a stat închis timp de 2 zile într-o cușcă.

Dormitul în aceeași cameră cu un Bulldog: Trebuie să poată dormi în aceeași cameră cu un Bulldog. Fără să se trezească toată noaptea.

Trecerea printre un grup de 10 cățeluși mici: Trebuie să treacă printre un grup de 10 cățeluși mici fără să calce pe vreunul.

Reacția la costul castrării unui Mastiff: Nu trebuie să facă stop cardiac la auzul costului castrării unui Mastiff.

Atitudinea generală: Un bun stăpân de câini trebuie să fie bucuros și plin de viață tot timpul, să-i placă să-și petreacă ore în șir instruind și îngrijind câinele, conform eva.ro.