Sari la conținut
Home » Cum își manifestă pisicile dragostea? Un mod puțin mai dureros

Cum își manifestă pisicile dragostea? Un mod puțin mai dureros

Pisicile fac sport?

Cum își manifestă pisicile dragostea? Pentru a preveni pisica să-și înfigă ghearele în membrelor tale, poți lua câteva măsuri simple.

Plasarea unei pături între tine și pisică poate fi o soluție rapidă și ușoară, astfel încât ghearele ei să nu pătrundă în pielea ta.

Cum își manifestă pisicile dragostea?

O altă metodă eficientă este să-i comunici că îți provoacă durere. Poți folosi semnale cu mâna, cum ar fi ridicarea a 1-2 degete sau pocnirea din degete, însoțite de un „nu” ferm.

Repetarea acestor semnale îi va face să conștientizeze că comportamentul lor cauzează disconfort.

Oferta unui punct de zgâriere dedicat pentru pisică poate fi, de asemenea, o soluție eficientă. Un astfel de obiect îi va permite să-și ascută ghearele și să-și exprime instinctul natural de zgâriere într-un loc prevăzut în prealabil.

Reducând astfel riscul de a-și folosi ghearele pe tine sau pe alte obiecte nedorite.

În ceea ce privește motivul pentru care pisicile își înfig ghearele în tine, există mai multe scopuri posibile.

Frământarea sau „biscuiții” reprezintă o activitate normală pentru majoritatea pisicilor, iar unele cred că acest comportament ar putea imita stimularea creșterii pe care o practică puii de pisică pentru a hrăni mama.

Pisicile își pot înfige ghearele pentru a-ți transmite mirosul

Pisicile își ascut și ghearele prin înfigerea lor, iar acest lucru este vital pentru ele, având în vedere că ghearele ascuțite sunt esențiale pentru activități precum vânătoarea și escaladarea.

De asemenea, pisicile își pot înfige ghearele pentru a-ți transmite mirosul. Având glande olfactive între gheare. Acest lucru contribuie la răspândirea mirosului lor, comportament specific pisicilor.

În unele cazuri, zgârierea poate fi o formă de expresie a dragostei și afecțiunii. Mai ales atunci când pisica este mângâiată sau masată.

Chiar dacă poate părea ciudat, ele nu realizează cât de sensibilă este pielea umană. Presupunând că este la fel de robustă ca blana lor.

Prin adoptarea acestor măsuri preventive și înțelegerea motivelor din spatele comportamentului, poți contribui la reducerea acestui tip de interacțiuni nedorite cu pisica ta, conform freepets.ro.

Etichete: