Sari la conținut
Home » Cum îngrijim un câine ajuns la bătrânețe?

Cum îngrijim un câine ajuns la bătrânețe?

Medicamentul care poate prelungi viața câinilor!

Cum îngrijim un câine ajuns la bătrânețe? Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, devin mai susceptibili la diverse afecțiuni, cum ar fi problemele articulare, artritele și tulburările digestive.

Detectate la timp, aceste probleme pot fi gestionate cu costuri minime, contribuind la prelungirea vieții animalului.

Cum îngrijim un câine ajuns la bătrânețe?

1. Alege Hrana Potrivită pentru Câinii Seniori

Hrana reprezintă un aspect crucial pentru o viață confortabilă și sănătoasă a câinilor în vârstă. Pe piață există o varietate de produse destinate câinilor seniori, caracterizate prin conținut bogat în acizi grași, vitamine și fibre ușor digerabile.

Crochetele au o consistență potrivită pentru dantura lor, iar hrana pentru seniori este săracă în calorii pentru a ține sub control tendința de îngrășare.

2. Vizite Periodice la Medicul Veterinar

Medicul veterinar Gabriel Orghici recomandă vizite regulate la medic o dată pe an sau la fiecare 6 luni. Aceste vizite includ un set complet de analize care evaluează starea rinichilor, ficatului și inimii.

O astfel de inspecție generală poate preveni afecțiuni și contribuie la prelungirea vieții câinelui. Investiția în consultări periodice și analize poate preveni apariția problemelor de sănătate mai grave și, implicit, costuri mai mari.

Alegerea unei hrane de calitate și vizitele periodice la medicul veterinar reprezintă cheile pentru menținerea sănătății

3. Investigații Disponibile la Clinicile Veterinare Universitare Timișoara

La Clinicile Veterinare Universitare Timișoara, sunt disponibile diverse investigații pentru îngrijirea câinilor seniori, cum ar fi laboratorul de investigații bioclinice și hematologice, imagistica (ecografie, computer tomograf, radiologie RX, fluoroscopie), laboratorul de parazitologie, controlul sanitar-veterinar, expertizele și medicina legală.

Chiar dacă câinele a atins vârsta înaintată, o îngrijire adecvată îi poate asigura câțiva ani minunați alături de familia sa.

Alegerea unei hrane de calitate și vizitele periodice la medicul veterinar reprezintă cheile pentru menținerea sănătății și a calității vieții câinelui în vârstă.

Investițiile preventive pot aduce beneficii semnificative și pot contribui la prelungirea acelei perioade speciale în care câinele continuă să aducă bucurie și afecțiune în familie, conform agroland.ro.