Sari la conținut
Home » Câți ani are pisica mea în ani umani? Află cum calculezi vârsta reală a pisicii tale

Câți ani are pisica mea în ani umani? Află cum calculezi vârsta reală a pisicii tale

animaluțe simpatice, pisica persană; sursă foto: animalutze.com

Știați că cea mai bătrână pisică din lume a ajuns până la 30 de ani? Scooter era un motan, iar viața sa a totalizat, după calcule, aproximativ 136 de ani umani. Câți ani are pisica mea în ani umani?

Oricât de extraordinar ar părea acest lucru, o pisică care a primit toate îngrijirile necesare poate cunoaște, de fapt, o longevitate extraordinară.

O pisică care a primit toate îngrijirile necesare poate cunoaște o longevitate extraordinară

Câți ani are pisica mea în ani umani? O pisică care a primit toate îngrijirile necesare poate cunoaște o longevitate extraordinară. Mulți îngrijitori de pisici se întreabă întotdeauna cât trăiesc pisicile. În general, o pisică are o speranță medie de viață între 15 și 20 de ani.

Dar poate vă întrebați și dumneavoastră ce înseamnă acest lucru. Prin urmare, vă vom arăta cum să calculați vârsta pisicii în ani umani.

În mod similar cu calcularea vârstei unui câine în ani umani, există câteva lucruri care trebuie luate în considerare.

Este important de știut că este imposibil să se facă o analiză clară și directă a vârstei, deoarece aceasta depinde de stadiul de viață al felinei.

De exemplu, o pisică ajunge la vârsta adultă la aproximativ doi ani, ceea ce se poate traduce în 24 de ani umani.

Pe de altă parte, atunci când o pisică a ajuns la vârsta adultă și începe să se maturizeze progresiv într-o felină mai bătrână, echivalența dintre anii umani și anii animali scade.

Acest lucru se datorează faptului că perioada care separă un pui de pisică de o pisică tânără / adultă presupune un proces de creștere și de maturizare mai mare. Această fază este echivalentă cu o bună parte din anii umani.

Cu toate acestea, odată ce organismul unei feline și-a finalizat stadiul inițial de dezvoltare, diferența dintre anii de pisică și anii umani începe să scadă semnificativ.

Vârsta pisicii tale în ani umani

În primele șase luni de viață a unui pui de pisică, echivalența între ani de viață la felină și ani de viață la om este următoarea:

Prima lună de viață: 1 an
Între a doua și a treia lună de viață: 2-4 ani
Până la a patra lună: 6-8 ani
La șase luni: 10 ani

Vârsta pisicii adolescente în ani umani
În această etapă, organismul pisicii începe să se maturizeze în aspecte precum comportamentul și sexualitatea. Aruncați o privire asupra vârstei pisicii dumneavoastră în ani umani până când aceasta ajunge la 2 ani:

De la 7 la 12 luni. 12-15 ani
De la 12 la 18 luni: 17-21 de ani
La 2 ani: 24 de ani umani

Vârsta pisicii adulte în ani umani
O pisică este considerată matură la vârsta de 3 ani. Această etapă vitală a vieții unei pisici durează până la vârsta de 6 ani.

La vârsta de 3 ani: 28 de ani umani
De la 4 la 5 ani: 30-36 de ani
La 6 ani: 40 de ani

Vârsta pisicii vârstnice în ani umani
De la vârsta de 7 ani, o pisică intră progresiv în cel de-al treilea interval de vârstă. Pisicile pot trăi mai mult de 100 de ani umani!

Echivalența vârstei pisicilor în ani umani se calculează prin:

De la 7 la 9 ani: 43-52 de ani
La vârsta de 10 ani: 56 de ani
La vârsta de 15 ani: 75 de ani
Între 16 și 19 ani: 90-92 ani
Între 20 și 22 de ani: 96-104 ani
24 de ani: 112 ani, conform animalwised.com.