Sari la conținut
Home » Cum îmi dresez papagalul?

Cum îmi dresez papagalul?

Ce le dăm de mâncare păsărilor exotice?

Cum îmi dresez papagalul? Dacă sunteți proaspătul deținător al unui păsărar tânăr și doriți să-l dresați, nu există nicio problemă în acest sens.

Iată câțiva pași pe care vă recomandăm să-i urmați pentru ca acțiunea dumneavoastră să aibă succes.

Cum îmi dresez papagalul?

1. După ce păsărarul s-a așezat pe suport, introduceți ușor mâna în colivie. Inițial, pasărea se va feri de mâna dumneavoastră. Dar insistați și țineți un deget la nivelul pieptului acesteia, apoi coborâți-l către picioarele sale.

2. Îndepărtați ușor degetul de păsărar și apoi apropiați-l, până când acesta va fi tentat să se urce pe el. Adesea, pasările își folosesc ciocul pentru a se cațără pe ramuri, iar păsărarul va folosi și el același sistem.

Acest lucru nu trebuie însă să vă dea impresia că ar încerca să vă ciugulească. Papagalii mai utilizează ciocul și pentru sprijin sau pentru a testa suprafața pe care urmează să se așeze.

3. Nu trebuie să lăsați păsărarul să iasă din colivie o zi sau două, până ce va învăța să se urce pe degetul dumneavoastră.

4. Odată ce ați reușit să dresați păsărarul să vă stea pe deget în interiorul coliviei, dați-i acestuia libertatea de a explora camera. Într-o primă fază, pasărea va zbura haotic, speriată, dar nu trebuie decât să vă așezați confortabil într-un fotoliu și să o lăsați să inspecteze încăperea.

5. După o vreme, puteți să vă apropiați de păsărar pentru a observa dacă acesta se va urca din nou pe degetul dumneavoastră.

Dacă pasărea se află poziționată mai sus de nivelul capului dumneavoastră, amintiți-vă că degetul trebuie să se afle la nivelul pieptului sau pentru ca aceasta să se poată urca pe el, altfel ea nu va accepta niciodată să coboare.

Diminuați lumina din cameră

6. Uneori, păsărarul zboară înapoi în colivia sa din proprie inițiativă, dar acest lucru se va întâmpla numai dacă aceasta nu este considerată a fi o închisoare, ci o casă confortabilă. Cu cât păsărarul are mai multă libertate, cu atât va avea mai puține motive să se împotrivească reintroducerii în colivie.

7. Dacă totuși trebuie să luați păsărarul în mână pentru a-l introduce în colivie. Apropiați-vă ușor de pasăre și, în timp ce îi vorbiți încet, încercați să o prindeți, astfel încât ciocul sau să se afle în palma dumneavoastră. O altă soluție ar fi să diminuați lumina din cameră.

Deoarece, în această situație, păsărarul ar fi mai puțin tentat să zboare. Odată ce păsărarul a învățat să stea pe degetul dumneavoastră, va veni oricând bucuros să aterizeze pe umărul, capul sau brațul dumneavoastră.

Dacă ați achiziționat un păsărar matur, deja dresat, folosiți aceeași metodă prezentată anterior. În această situație. Trebuie să dați dovadă de multă răbdare, deoarece un păsărar adult va fi mult mai nervos decât unul în vârstă de doar câteva săptămâni, conform eva.ro.