Sari la conținut
Home » Cum îmi dau seama dacă câinele meu a făcut febră?

Cum îmi dau seama dacă câinele meu a făcut febră?

Cum îmi dau seama dacă câinele meu a făcut febră?

Cum îmi dau seama dacă câinele meu a făcut febră? Diferența de abordare în ceea ce privește temperatura corporală între oameni și cățeluși este crucială. În cazul oamenilor, depășirea pragului de 37°C indică în mod obișnuit o stare febrilă.

Însă la patrupezii noștri, temperatura normală variază între 37,5°C și 39,5°C. Este important să fim conștienți de aceste diferențe pentru a putea identifica potențiale probleme de sănătate la câini.

Cum îmi dau seama dacă câinele meu a făcut febră?

Deși ni se poate părea că patrupedul nostru este călduros când îl mângâiem, acest lucru nu înseamnă neapărat că suferă de o afecțiune.

Totuși, identificarea problemelor de sănătate la câini poate fi dificilă, deoarece aceștia nu pot comunica direct starea lor.

Prin urmare, depinde de noi să observăm și să interpretăm semnele de boală. Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome, iar dacă observăm măcar unul dintre acestea, trebuie să consultăm imediat medicul veterinar:

1. Letargie
2. Ochi roșii
3. Urechi calde
4. Nas cald și uscat
5. Lipsa apetitului
6. Vomitat
7. Tremurat
8. Tușit
9. Secreție nazală

Este recomandat să achiziționăm un termometru special pentru câini

Pentru a verifica temperatura unui câine, este recomandat să achiziționăm un termometru special pentru câini.

Dacă acesta indică o temperatură mai mare de 39,5°C (febră) sau mai mică de 37°C, este esențial să contactăm medicul veterinar cât mai curând posibil.

Există mai multe cauze posibile pentru febra câinilor, inclusiv infecții bacteriene sau virale și expunerea la toxine cum ar fi medicamentele pentru oameni sau produsele de curățat.

În cazul infecțiilor, există diverse tipuri la care câinii pot fi expuși, iar în situația unui vaccin, este obișnuit ca aceștia să prezinte o febră redusă pentru o perioadă de 24-48 de ore.

Este crucial să căutăm sfatul imediat al medicului veterinar dacă bănuim că patrupedul nostru poate avea o infecție.

Temperatura corpului este un indicator important, iar cel mai bine este să căutăm sfatul unui medic veterinar pentru a ne asigura că oferim câinelui nostru cea mai bună îngrijire posibilă în cazul unor eventuale probleme de sănătate, conform agroland.ro.