Sari la conținut
Home » Cum faci câinele tău să îți iubească pisica? 3 lucruri care vor ajuta în relația lor

Cum faci câinele tău să îți iubească pisica? 3 lucruri care vor ajuta în relația lor

Cum faci câinele tău să îți iubească pisica? Prima impresie este la fel de importantă în lumea animalelor ca și în cea umană. Și, ca și în lumea umană, faci o singură primă impresie. Așa că trebuie să te asiguri că prima întâlnire a câinelui și a pisicii tale este una grozavă. Și ce modalitate mai bună de a construi o legătură decât prin mâncare?

În primul rând, lăsați câinele și pisica să își miroasă reciproc așternutul și jucăriile înainte de a se întâlni. Acest lucru îi va ajuta pe câinele și pisica dvs. să se familiarizeze cu mirosul noului lor coleg de casă.

Cum faci câinele tău să îți iubească pisica: Prima întâlnire

Un câine și o pisică
Un câine care stă și privește o pisică

Apoi, programați prima întâlnire câine/ pisică în timpul mesei, dar țineți ambii câini de o parte și de alta a unei uși închise. Se vor mirosi în continuare unul pe celălalt de cealaltă parte, ajutându-i să se obișnuiască cu prezența lor. Pe măsură ce acest lucru continuă în următoarele câteva săptămâni, vor asocia mirosul celuilalt cu mâncarea.

După primele câteva săptămâni, puneți-i să mănânce cu un paravan sau o poartă pentru câini între ei. După alte câteva săptămâni, îndepărtați cu totul paravanul/poarta. Dacă câinele dvs. este deosebit de excitabil, vă recomandăm să-l țineți în lesă până când considerați că este sigur pentru el să fie în preajma pisicii fără ea.

Țineți cont de personalitățile lor

Stereotipurile generale despre pisici și câini sunt că pisicile sunt distante și independente, în timp ce câinii sunt iubitori și prietenoși. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat, mulți câini și pisici diferite având propria personalitate și ciudățenii.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să țineți întotdeauna cont de personalitatea animalului dvs. de companie atunci când aduceți un alt animal în casă. De exemplu, un câine deosebit de zburdalnic nu s-ar simți bine dacă ar locui cu o pisică foarte sperioasă și nervoasă.

Ar trebui să vă amintiți întotdeauna cum se comportă câinele sau pisica dvs. atunci când decideți să aduceți în familie un opus blănos.

Cum faci câinele tău să îți iubească pisica: Păstrați-le mâncarea și jucăriile separate

Animalele, inclusiv câinii și pisicile, sunt foarte protectoare cu mâncarea lor. De aceea, este esențial să păstrați mâncarea câinelui și a pisicii separate. Dacă pisica ta decide că vrea să ciugulească din cina câinelui sau invers, sau viceversa, poate duce la multă agresivitate.

Așadar, după primele câteva săptămâni în care mănâncă unul lângă celălalt, trebuie să vă asigurați că vă hrăniți câinele și pisica la ore regulate de masă, în zone diferite ale casei. Ați putea încerca să lăsați castronul pisicii într-un loc înalt (de exemplu, o masă, biroul din bucătărie), astfel încât câinele dvs. să nu poată ajunge la el. De asemenea, vă recomandăm să păstrați jucăriile animalului dvs. de companie separate una de cealaltă, potrivit webbox.

Competiția pentru jucării poate duce la agresivitate și bătăi. De aceea, este mai bine să le țineți complet separate.