Sari la conținut
Home » Cum dorm mâțele? Ce spun specialiștii?

Cum dorm mâțele? Ce spun specialiștii?

De ce tresar pisicile în somn?

Cum dorm mâțele? Pisicile petrec o mare parte din viață dormind, în medie între 13 și 18 ore pe zi. Numărul exact de ore poate varia în funcție de vârstă și personalitate. Pisicile care petrec mult timp singure acasă sunt adesea tentate să doarmă pe tot parcursul zilei.

Somnul este esențial pentru creșterea sănătoasă a pisoilor, iar aceștia pot dormi chiar și o zi întreagă. Pe măsură ce înaintează în vârstă, obiceiurile de somn ale pisicilor se pot schimba.

Cum dorm mâțele?

În natura lor, pisicile sunt prădătoare de noapte, preferând să vâneze și să fie active pe timpul nopții.

Programul de somn al unei pisici domestice poate fi influențat de activitățile stăpânului său. Dacă furnizezi pisicii stimuli și jucării pe parcursul zilei.

Ea poate fi mai activă în timpul zilei și să doarmă mai mult noaptea.

Pentru a reduce activitatea pisicii în timpul nopții, poți petrece mai mult timp jucându-te cu ea în timpul zilei sau aducându-i un companion felin.

Jocurile interactive pot ajuta la obosirea pisicii înainte de culcare.

Un aspect interesant al comportamentului de somn al pisicilor este cunoscut sub numele de „somn de veghe”. În această stare, pisica poate părea adormită. Dar rămâne conștientă și poate trece rapid la acțiune.

Pisicile pot fi atrase de locurile moi și calde.

Pisica poate avea ochii pe jumătate sau complet deschiși în timpul acestei perioade de veghe.

Locurile preferate de somn ale pisicilor sunt selectate în funcție de siguranță și temperatură. În timpul verii, preferă locuri mai răcoroase, în timp ce în iarnă caută căldură.

Cum ar fi locurile aproape de razele soarelui sau calorifere. Temperatura influențează și poziția în care pisica doarme.

Pisicile pot fi atrase de locurile moi și calde.

Precum culcușurile din materiale plusate sau patul nostru. Patul uman este adesea preferatul, oferind un loc confortabil. Sigur și miros plăcut pentru somnul de zi și de noapte.

Partajarea patului cu pisica poate întări legătura dintre stăpân și animal, iar reciprocitatea afecțiunii este adesea exprimată prin tors și gesturi de dragoste.

Este important să înțelegem și să respectăm nevoile de odihnă ale pisicii pentru a asigura o viață fericită și sănătoasă, conform eva.ro.