De 1388 Vizualizari

Cum credeti ca doarme un crocodil, daca stie ca prin preajma lui sunt oameni?

 

Crocodilii sunt capabili sa doarma cu un ochi deschis daca in preajma sunt oameni sau daca se simt in pericol, potrivit Agerpres care citeaza un studiu realizat in Australia, publicat de revista Journal of Experimental Biology si preluat de EFE.

„Vegheaza fara indoiala la prezenta omului, insa chiar si daca omul pleaca animalul tine un ochi deschis (…) uitandu-se in directia in care acesta s-a aflat”, a declarat John A. Lesku, de la Universitatea australiana La Trobe, din Melbourne.

Aceeasi atitudine a fost remarcata si cand in locul unei persoane a fost pus un alt crocodil.

Studiul a fost realizat pe exemplare tinere si s-a observat ca animalele „tin un ochi deschis, atente la ceea ce se petrece desi par adormite, fapt ce sugereaza ca o parte din creierul lor ramane activa”.

Cercetătorii au nevoie de mai multe probe pentru a determina care parte a creierului ramane in alerta si daca intr-adevar cealalta jumatate este adormita.

Acest comportament vigilent al crocodililor studiati a fost observat si la alte reptile, precum si la unele pasari si mamifere acvatice.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X