493 Vizualizari

Cum arata miriapodul „Hades”?

Este carnivor si traieste la 1.100 de metri adancime

Oamenii de stiinta au descoperit o noua specie de miriapod la 1.100 de metri adancime sub muntii din Croatia. Acesta bate un record mondial traind la cea mai mare adancime descoperita vreodata de cercetatori. Noua specie a fost numita Geophilus hadesi, dupa zeul grec al Infernului.

Potrivit dailymail.co.uk, miriapodul, care apartine clasei Chilopoda, are ”maxilare” puternice, glande care produc venin si gheare lungi si curbate, care ii permit sa isi agate mai usor prada. Toate acestea ii fac pe cercetatori sa creada ca chilopodul este unul dintre marii pradatori care traiesc in pesterile din regiune.

Acesta masoara intre 2,2 si 2,8 centimetri, a fost gasit in trei pesteri aflate in muntii Velebit si este carnivor, hranindu-se cu alte nevertebrate.

Chilopodul „Hades” isi petrece intreaga viata sub pamant, fiind doar una dintre cele doua vietati are au un astfel de obicei. Cealalta a primit din partea oamenilor de stiinta numele de Persefona, asemenea sotiei lui Hades, regina Infernului.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X