Sari la conținut
Home »  Cum ai grijă de o pisică sterilizată?

 Cum ai grijă de o pisică sterilizată?

Ai sterilizat pisica?

Cum ai grijă de o pisică sterilizată? Sterilizarea este recomandată de veterinari pentru a menține pisica într-o stare bună de sănătate pentru mai mult timp. Iată cum poți pregăti pisica pentru o operație de acest fel.

Evită să o hrănești înainte. Dacă operația de sterilizare va avea loc în prima parte a zilei, cum se întâmplă de obicei, încearcă să nu îi dai nimic de mâncat sau să bea dimineața, pentru a evita riscul de a vomita în primele ore după operație.

Cum ai grijă de o pisică sterilizată?

Poți să o antrenezi în jocuri pentru a o menține în cea mai bună formă. Odată ajunsă la veterinar, pisica va fi supusă unui control amănunțit pentru a verifica dacă nu există probleme de sănătate care ar putea împiedica operația.

Se vor verifica parametrii vitali, cum ar fi respirația și frecvența cardiacă. Intervenția în sine durează între 20 de minute și o oră, timp în care pisica ta va fi anesteziată complet.

Reține: Sterilizarea este recomandată după ce pisica a împlinit 7 luni și până la vârsta de 10 luni.

Supravegheaz-o după operație

În primele zile după sterilizare, mai ales, nu o lăsa să iasă din casă, dacă avea acest obicei. Ideal ar fi să rămână în interior până când rana s-a vindecat complet. În plus, ai grijă să fie cât mai liniștită, să nu sară și să nu-și atingă zona operației.

Dacă este necesar, poți să-i pui un guler de protecție, iar dacă nu acceptă acest lucru, rămâi lângă ea, cel puțin în prima zi, când există mai multe șanse ca operația să se deschidă.

Pont

În primele 24 de ore de la sterilizare, asigură-te că pisica se hidratează, dar nu îi oferi hrană. După aceea, introdu treptat noul tip de hrană.

După sterilizare, pisica nu va mai fi activă sexual, nu va mai intra în călduri și nu va mai avea perioade solicitante care să o slăbească. Metabolismul ei va deveni mai lent, ceea ce crește riscul de îngrășare.

Va trebui să îi oferi hrană diferită, cu mai puține calorii și mai puține grăsimi. Alege hrană uscată cu proteine animale și fibre, dar cu puține grăsimi și carbohidrați, conform clickpentrufemei.ro.