Sari la conținut
Home » Cu ce trebuie să ștergi labele cățelului tău. Nu face această greșeală

Cu ce trebuie să ștergi labele cățelului tău. Nu face această greșeală

Cu ce trebuie să ștergi labele cățelului tău. În dorința de a avea curat în casă și a proteja cățelul de diverși microbi, mulți proprietari de căței fac această greșeală.

Pernuțele de pe labele câinelui tău îl ajută să își mențină mereu echilibrul. Acestea funcționează ca amortizoare de șocuri, izolează căldura și frigul și îi protejează oasele și articulațiile de la nivelul labei. Prin urmare, trebuie să fie îngrijite și curate în permanență.

Câinii nu ar trebui lăsați să se deplaseze niciodată pe suprafețe fierbinți, printre cioburi de sticlă sau pietre aspre, care îi pot răni. Deși pernuțele de la membrele câinilor joacă rolul tălpilor pantofilor pe care îi folosesc oamenii zilnic, un teren ostil poate răni grav animalul de companie.

Curățarea labelor câinilor este esențială pentru sănătatea lor

Binînțeles, curățarea labelor câinilor este esențială, atât pentru sănătatea lor, cât și pentru toți membrii locuinței în care se află animalele de companie. Câinii se pot îmbolnăvi foarte repede dacă murdăria și agenții patogeni de pe podelele din casă nu sunt îndepărtați constant. A respecta o rutină igienică, atunci când ai animale de companie, este crucial.

Din dorința de a sterge labele câinelui unii proprietari folosesc  șervețele pentru bebeluși. Nu ar trebui să faci asta absolut niciodată. Motivul ar putea să te înfioare.

Șervețelele pentru bebeluși conțin un ingredient care poate să conducă la otrăvirea animalelor tale de companie.

Dacă nu ai la îndemână șervețele speciale pentru câini, cel mai bine este să îi speli labele cu apă normală, ușor caldă, și să i le usuci cu un prosop de hârtie.

Pentru a șterge labele câinilor există servețele umede, fabricate special pentru pernuțele animalului tău de companie. Ele nu sunt deloc asemănătoare cu șervețelele umede destinate bebelușilor.

Așa cum am precizat, acestea din urmă conțin un ingredient care poate conduce la otrăvire câinelor. Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși.

La ce risc îți expui animalul de companie dacă folosești produse inadecvate

Șervețelele umede pentru bebeluși conțin propilenglicol, un ingredient care poate conduce la otrăvirea animalului tău. Au fost semnalate nenumărate astfel de cazuri, iar proprietarului câinelui implicat într-o situație de acest fel nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat în doar câteva minute.

Cel mai recomandat este să folosiți apă normală, călduță pentru a curăța labele câinelui, dacă nu ai la îndemână șervețele special fabricate pentru el.

Alte metode de curățare, precum șervețele umede pentru dezinfectarea mâinilor sau a diverselor suprafețe din locuință nu sunt, de asemenea, potrivit pentru igiena animalelor de companie. Acestea riscă să dezvolte reacții adverse, dacă sunt îngrijite cu astfel de produse.

La curățarea labelor câinelui se poate utiliza, în condiții de siguranță, și săpunul. După ce spălați câinele, uscați-l cu un prosop de hârtie. Cercetătorii și specialiștii din domeniul veterinar recomandă tuturor proprietarilor de câini – și nu numai – să folosească mereu produse destinate special animalului de companie, pentru a evita situațiile neplăcute.