Credeai ca le-ai vazut pe toate? Un urs a ajuns viral pe MAPAMOND

Se știe că urșii bruni au o lungime de 2 m și o greutate de 150-250 kg, dar un astfel de animal din Alaska a reușit să atârne aproape până la pământ. Ursul a fost botezat, după celebrul model de jumbo-jet fabricat de Boeing, 747.

747 a fost votat cel mai gras urs din Alaska

Pentru că a mâncat prea mult, ursul brun 747 a fost votat cel mai gras urs din Alaska, în urma unui insolit concurs organizat în fiecare an în statul american din nord-vestul continentului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și:

„Vedeta” se numără printre cei peste 2.200 de urşi bruni care trăiesc în Parcul Naţional şi Rezervaţia Katmai din Alaska. El a ieşit învingător marţi în acest concurs, după o săptămână de votare online, devenită o veritabilă senzaţie internaţională în ultimii ani: Săptămâna Ursului Gras (Fat Bear Week).

„În acest an, 747 a acumulat multe kilograme, părând să se fi îngrăşat suficient de mult pentru a intra în hibernare încă din iulie, dar, cu toate acestea, a continuat să mănânce până când abdomenul lui părea să atingă pământul la sfârşitul lui septembrie”, au declarat administratorii parcului natural.

Citește și:

Concursul Fat Bear Weak include 12 urşi care concurează în etape similare celor din campionatele sportive desfăşurate în sistem play-off. Admiratorii acestor animale au comparat diverse fotografii şi au votat online pentru favoriţii lor, de miercurea trecută până marţi seară.

Pentru oameni, concursul Fat Bear Week este o modalitate amuzantă de a învăţa, de la distanţă, diverse lucruri despre natură şi despre statul Alaska.

Urşii din rezervaţia Katmai, un parc cu o suprafaţă de 1,6 milioane,  renumit pentru faptul că găzduieşte cea mai densă populaţie de urşi bruni, pot ajunge până la greutatea de 453 de kilograme în urma „festinului” oferit de natură pe timpul verii. Apoi, ei pot să piardă până la o treime din greutatea lor corporală în timpul hibernării. Din acest motiv, Fat Bear Week poate fi considerat un fel de concurs de „supravieţuire a celui care este mai gras”, au adăugat, în glumă, reprezentanţii parcului natural.