Sanatate & Dresaj

Corectarea comportamentului canin. Cum să-ți oprești câinele să sară pe oameni

Tendința câinelui de a sări pe oameni face parte din comportamentul canin natural. Acestă acțiune a patrupezilor reprezintă modul lor de a saluta oamenii și de a obține atenția pe care și-o doresc.

Chiar dacă intențiile animalului de companie nu sunt rele, cu toate acestea, din punct de vedere uman, săritul pentru a saluta este enervant și periculos.

Hainele îmbrăcate pot fi murdărite de labele pline de noroi, iar oamenii pot fi răsturnați, în special persoanele în vârstă și copiii. Este mai politicos și mult mai sigur să iți înveți câinele să salute oamenii în mod corespunzător.

De ce câinii salută prin sărituri

Câinii repetă comportamente care le aduc recompense. Și puține lucruri sunt mai satisfăcătoare pentru animalul tău de companie decât atenția ta. În mod similar, și alți membri ai familiei, vizitatorii și străinii pot întări acest comportament, potrivit akc.org.

Tendința câinelui de a sări pe oameni este un mod de a atrage atenția celorlalți. Chiar și reacțiile negative, cum ar fi țipatul la câinele dumneavoastră sau apucarea de lăbuțe, reprezintă tot atenție și pot consolida comportamentul. Pentru mulți câini, împingerea lor este pur și simplu parte a unui joc de lupte.

Pentru a elimina săriturile din programul de salut al câinelui tău, trebuie să elimini recompensele asociate. Asta înseamnă să îți gestionezi câinele astfel încât să nu aibă ocazia să exerseze săritul în timp ce îl învățați un mod mai potrivit și diferit de a saluta oamenii.

Cum să antrenezi un comportament alternativ de salut

Dacă îți ignori câinele atunci când sare, teoretic, comportamentul său de a sări ar trebui să înceteze în cele din urmă. La urma urmei, nu mai este recompensat. Și chiar mai rău, acest lucru este incredibil de frustrant pentru câinele tău. În schimb, trebuie să fie învățat ce trebuie să facă.

Modul în care vrei ca patrupedul tău. să întâmpine oamenii depinde de tine. Poate dorești pur și simplu ca toate cele patru lăbuțe să fie pe podea, sau poate vrei ca animalul să se așeze sau să se întindă.

Dar nu uita, trebuie să îi spui ce să facă, nu doar ce să NU facă. De exemplu, să stea jos pentru salut este o regulă mai ușoară decât să nu sară.

Cum să-l dresezi să stea pe podea

Poți să îți înveți câinele să țină toate cele patru labe pe podea atunci când salută oamenii, punând mici recompense pe podea în timpul salutului. Ideea este de a îți împiedica câinele să sară, recompensându-l înainte ca acesta să se gândească să se ridice de la sol. Următorii pași vă vor învăța cum să realizați acest lucru:

Cu câinele în lesă, pune pe cineva să se apropie de câinele tău. Înainte ca persoana să ajungă la câinele tău, aruncă mai multe dulciuri pe podea, iar în timp ce câinele mănâncă de pe podea, pune persoana să îl mângâie și să îl salute.

Înainte ca patrupedul să termine de mâncat, roagă persoana să se îndepărteze din nou.

După mai multe exerciții, repetă pașii de mai sus, dar de data aceasta prelungește salutul, continuând să arunci pe podea recompense în tot acest timp.

Odată ce câinele tău poate menține toate cele patru picioare pe pământ, lasă-l să salute persoana înainte de a-i plasa prima recompensă pe jos.

Pe măsură ce câinele începe să înțeleagă regulile, poți să îi dai din ce în ce mai puține bunătăți până când salutul devine este singura recompensă.

 

 

 

 

 

Recent Posts

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

4 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

4 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

4 zile ago

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la…

4 zile ago

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și el alături de acesta

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și…

4 zile ago

Cât de des pot fi spălate pisicile

Cât de des pot fi spălate pisicile în condițiile în care se știe că pisicilor nu…

5 zile ago

Parteneri