Sari la conținut
Home » Câinii pot suferi de alopecie. Cât de gravă este această afecțiune și de ce își pierde părul câinele tău

Câinii pot suferi de alopecie. Cât de gravă este această afecțiune și de ce își pierde părul câinele tău

Câinii pot suferi de alopecie, iar în acest caz este recomandată vizita urgentă la medicul veterinar și prescrierea unui plan de tratament serios. Însă nu este ceva nefiresc, ieșit din comun, întrucât se întâmplă să se producă pierderi. Este un fapt.

Alopecia este caracterizată prin pierderea părului într-o zonă sau mai multe ale corpului, fiind însoțită de cruste și inflamații. Nu trebuie să fie confundată cu pierderea părului în timpul năpârlirii.

Fatorii de mediu sunt vinovați pentru pierderea blănii canine, cum ar fi temperatura, nutriția și stresul. Alopecia, cunoscută și sub numele de căderea anormală a părului sau chelie, reprezintă incapacitatea de a face să crească părul în mod normal sau atunci când părul cade parțial sau în întregime de pe corpul câinelui.

Aceasta apare atunci când organismul își atacă proprii foliculi de păr, ceea ce duce la căderea părului.

Unele crize de alopecie sunt temporare, iar altele sunt permanente

Câinii pot suferi de alopecie, care se împarte în două tipuri: reversibilă și ireversibilă. Alopecia reversibilă se produce din cauza foliculului de păr, care odată ce cauza este identificată și indepartata, parul se va regenera.

Formele ireversibile , pe de alta parte, se datoreaza deteriorarii foliculului (sau structurilor sale anexate) atat de grav incat nu mai lasa parul sa creasca, si este asa-numita alopecie cicatriciala, conform vetcorbeanca.ro.

Deși petele de chelie de pe corp nu sunt arătoase, cu toate acestea, sănătatea câinilor nu este afectată, ei reușind să se bucure în continuare de viața de zi cu zi, cu sau fără părul lor.

Cu toate acestea, vei dori să găsești o soluție pentru mâncărimea incomodă a animalului tău de companie.

Alte semnale ale alopeciei sunt următoarele:

  • pierderea părului de-a lungul părților laterale;
  • piele întunecată sau schimbarea culorii pielii;
  • piele uscată, cu cruste;
  • piele roșie, inflamată, care poate părea îngroșată sau sângerândă;
  • mătreață sau piele descuamată;
  • pete roșii pe piele, cu sau fără urticarie sau pustule (coșuri).

Există multe motive pentru care un câine dezvoltă această afecțiune a pielii, inclusiv ereditatea sau problemele hormonale.

Majoritatea alopeciei este tratabilă sau controlabilă

Alopecia tratabilă sau controlabilă determină subțierea blănii câinelui, dar nu produce mâncărimi și scărpinări excesive.

 

 

.