Sari la conținut
Home » CORBUL, o pasare cu multe SECRETE. Specialiștii sunt UIMIȚI

CORBUL, o pasare cu multe SECRETE. Specialiștii sunt UIMIȚI

CORBUL, o pasare cu multe SECRETE! Un studiu efectuat recent pe mai multi corbi, de către cercetători din Suedia, a relevat faptul că sunt extrem de inteligente, ba chiar îi depășesc la acest capitol pe oameni. Aceste păsări sunt capabile să își facă planuri de viitor, așa cum procedează oamenii, informează Xinhua.
Specialistii sustin că aceste păsări pot plănui din timp anumite evenimente și că renunță la o recompensă  pentru a beneficia de una mai bună în viitor.
Aceasta expertiza a fost considerat ca o capacitate specifică oamenilor și maimuțelor mari, se precizează în studiul publicat la sfârșitul săptămânii trecute în jurnalul american ”Science”.De-a lungul anilor, mai multi experti au demonstrat ca, aceste pasari și alți membri ai familiei corvide sunt capabili să depoziteze alimente pentru a le consuma mai târziu.

Corbii au fost dresați să dea drumul unei unelte rudimentare, precum o pietricică, printr-un tub opac într-o cutie tip puzzle, acest fapt declanșând eliberarea unei recompense printr-o deschizătură din partea de jos a recipientului. Ulterior, cutia și piatra au fost îndepărtate, iar dupa cateva minute, corbii primeau o pietricică și mai multe obiecte menite să le distragă atenția, precum o rotiță din lemn, o bilă de lemn, o țeavă de metal și o mașinuță de jucărie.Dupa cincisprezece minute păsărilor le era prezentată din nou cutia, iar toți corbii au optat pentru pietricică, iar după ce le era prezentată cutia foloseau această unealtă pentru a deschide sertarul recipientului, rata de succes fiind de 86%.După un interval de 17 ore, biologii evolutionisti le-au dat corbilor din nou cutia, iar rata de succes a fost de 88,8%. 

Etichete: