Sari la conținut
Home » Copil adoptat de câini! Ce au constatat specialiștii?

Copil adoptat de câini! Ce au constatat specialiștii?

Un psiholog canin a descoperit care este cea mai inteligentă rasă!

Copil adoptat de câini! Oxana Malaya, o fetiță ucraineană născută la 4 noiembrie 1983 în satul Nova Blagovișcenka din regiunea Herson, a avut o copilărie nefericită din cauza părinților săi dependenți de alcool.

La vârsta de trei ani, ea a fost lăsată afară în timpul nopții și, instinctiv, s-a apropiat de o cușcă pentru câini în căutarea căldurii și adăpostului. Astfel, a început să trăiască printre câini, devenind, din punct de vedere psihologic, unul dintre ei.

Copil adoptat de câini!

Abandonată și neglijată, Oxana a trăit șase ani înconjurată de câini, adaptându-se la comportamentul lor și pierzând complet capacitatea de a vorbi.

A fost descoperită de autorități la vârsta de nouă ani, într-o stare în care se târa, sărea, alerga și lătra precum câinii care îi deveniseră familia. Specialiștii au crezut inițial că ea imita comportamentul câinilor.

Dar s-a constatat că era mult mai profund, și anume, s-a identificat cu aceștia într-un mod unic.

Ulterior, Oxana a fost transferată la o casă pentru copii cu handicap mental din Barabol. Unde a primit îngrijire și terapie specializată pentru a-și rezolva problemele comportamentale și sociale.

Fetița a învățat să vorbească fluent

Documentare realizate de canalele de televiziune britanic Channel 4 și rus NTV au adus povestea ei în atenția publicului.

Iar în 2013, Oxana a acordat un interviu la televiziunea ucraineană. Au vorbit despre experiența ei și parcursul de recuperare.

Chiar și după ani de terapie și educație specializată. Medicii au considerat că este puțin probabil ca Oxana să se reintegreze complet în societatea „normală”.

Ea a învățat să își controleze comportamentul, să vorbească fluent și clar, și a fost angajată la o fermă. Cu toate acestea, au persistat anumite deficiențe intelectuale, iar povestea ei rămâne un exemplu fascinant al capacității umane de adaptare și supraviețuire în circumstanțe dificile, conform evz.ro.

Etichete: