Sari la conținut
Home » Condiții inacceptabile pentru 50 de câini dintr-o fermă abandonată! Poliția a demarat o anchetă

Condiții inacceptabile pentru 50 de câini dintr-o fermă abandonată! Poliția a demarat o anchetă

Condiții inacceptabile pentru 50 de câini dintr-o fermă abandonată! Poliția a demarat o anchetă!

Un adăpost din Arad, locul terorii a peste 50 de suflete abandonate!

În Arad, o fostă fermă abandonată a devenit locul unui adăpost, cu toate că nu îndeplinește nici măcar un criteriu pentru a putea fi numit în așa mod. Zeci de animale au fost salvate de membrii unei societăți de protecţie a animalelor dintr-o fermă unde erau lăsați să sufere de foame și de boli. Toți câinii sunt foarte slăbiți, au răni și suferă de diverse boli de piele.

În urma unei sesizări, câinii au fost duși de voluntari în locuri unde pot fi îngrijiți corespunzător și urmează să fie dați spre adopție. 

Au aflat de ei membrii unei asociații de protecție a animalelor care au cerut ajutorul poliției, la numărul unic de urgență 112. Mai mulți voluntari au venit însoțiți de oamenii legii și au reușit să elibereze animalele pe care le-au găsit în viață.

Ferma la care se aflau câinii este închiriată de o femeie, care nu deține autorizaţii sau documente necesare pentru astfel de activităţi.

„Este vorba de o doamnă care desfășoară activitatea aceasta oribilă, în sensul că adună câini în mai multe locații, îi chinuie, vine la ei o dată pe săptămână aproximativ, îi ține înfometați, fără apă, în propriile fecale…”, a declarat Iasmina Moț, Asociatia First Hope Animal Rescue.

Voluntarii spun că aceasta ar ține câini în condiții improprii și în alte locații!

Polițiștii o anchetează acum pe femeie, care într-o primă fază a fost amendată cu 500 de lei:

Polițiștii arădeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de maltratare a animalelor, conform legii 205 din 2004”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad.

Peste 50 de câini erau ținuți închiși într-o fermă abandonată de lângă orașul arădean Pâncota.