De 237 Vizualizari

Concluzie uimitoare: Animăluţele susţin economia americană

Cel mai bun prieten al omului susţine economia americană!


Datorită lui, industria îngrijirii animalelor din SUA a ajuns la 53 miliarde de dolari în 2012, în ciuda cererii generale în scădere, după cum relevă un studiu realizat de firma de brokeraj ConvergEx.

“Chiar şi într-un context economic nefericit, industria animalelor continuă să crească”, semnalează analiştii. Cheltuielile pentru animale au ajuns în 2001 la 37,3 miliarde dolari şi creşterea s-a menţinut constantă. În 2012, vânzările de produse şi servicii destinate necuvântătoarelor au totalizat 52,9 miliarde dolari, marcând o creştere de 42% faţă de 2001.

Peste rata inflaţiei

Potrivit raportului, costul total al deţinerii unui câine de talie mică (pe tot parcursul vieţii sale) variază între 7.240 dolari şi 12.700 dolari. În cazul unei pisici, costurile totale “pe viaţă” se situează între 8.620 dolari şi 11.275 dolari. Dincolo de aceste cifre, proprietarii de animale recunosc fără echivoc: viaţa patrupedelor este nepreţuită! Analiza mai arată că începând cu 2008, costul întreţinerii unui animal de casă a crescut vertiginos, peste rata inflaţiei. “În timp ce preţurile animalelor scad, cele ale serviciilor şi produselor destinate lor cresc”, arată studiul. Costul deţinerii unui animal de casă a crescut cu 11,7% din 2008, comparativ cu CPI (consumer price index), care s-a majorat cu doar 5,2%.

Tags:

Un singur comentariu

  1. cemi place cum eeți dai tu cu părerea despre cine dă bani pe mine, și ce2ți, și cum ai scris civnea cu c mare. Scrie pe rome2nește, răspunde doar la eentrebare și nu fă pe deșteptul, că toată lumea e deșteaptă een fața unui monitor. Sau, mori

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X