Sari la conținut
Home » Combinația dintre viața cu o pisică și cea socială

Combinația dintre viața cu o pisică și cea socială

Combinația dintre viața cu o pisică și cea socială poate fi uneori greu de gestionat. Pisicile au uneori un comportament agresiv față de vizitatori sau multe dintre ele lasă păr. Acest lucru poate duce la evitarea unora dintre cunoscuți să te viziteze acasă. Nu mai vorbim, în unele cazuri, de riscul apariției unui miros specific, deranjant pentru anumite persoane cu un simț olfactiv mai dezvoltat.

Combinația dintre viața cu o pisică și cea socială. Alege o pisică cu părul scurt

Ca să poți preveni neplăcerea cauzată de căderea părului de la pisici prin toată casa, trebuie să alegoi o pisică cu părul scurt. Părul scurt este principala caracteristică comună a felinelor care nu lasă păr.

Atenție, pisicile cu părul scurt sunt obișnuite cu un stil de viață mai activ, ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de spațiu pentru desfășurare.

 

Îngrijirea lor este, probabil, cea mai simplă în comparație cu cea a altor rase – doar o baie din când în când, după care se pot lăsa să se usuce natural. Nu este nevoie de curenți de aer de la uscător: având părul scurt, aceste pisici care nu lasă păr se usucă rapid după baie.

Totodată, se știe despre pisicile cărora nu le cade părul că nu sunt deloc sensibile la zgomot și la agitație. Sunt animale extrem de active, iar faptul că nu lasă păr e un mare avantaj.

Dacă ești o persoană cu o viață socială activă, o pisică de rasă Cornish Rex, Savannah, Korat sau

Singapura

poate fi animalul de companie perfect pentru tine.