Sari la conținut
Home » Cinematograf pentru câini și pisici? Țara în care acest lucru este posibil

Cinematograf pentru câini și pisici? Țara în care acest lucru este posibil

sursă foto; South China Morning Post

Una dintre cele mai mari „mici plăceri” este să te uiți la un film cu animalul tău de companie. Acum, proprietarii de animale de companie din Bangkok, Thailanda, pot face acest lucru în public, deoarece a fost deschis primul cinematograf care acceptă animale de companie.

pomeranian care se bucură alături de stăpânul său; sursă foto: GettyImages
pomeranian care se bucură alături de stăpânul său; sursă foto: GettyImages

Animalele și stăpânii se adună la cinematograful prietenos pentru animale de companie din Thailanda
După cum a relatat SCMP, cinematograful și-a deschis porțile pentru prietenii cu două și patru picioare deopotrivă pentru o proiecție a filmului „The Little Mermaid”. Unele animale de companie chiar s-au îmbrăcat în costume tematice pentru eveniment.

Thailanda a dschis primul cinematograf pentru animale de companie

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, pe nume Mano, a mers la eveniment împreună cu pisica sa, Kati. „Îl luăm la muncă uneori. Astăzi este ca un experiment”, a declarat acesta. „Vedem „Mica sirenă”. Îi va face plăcere să vadă toți peștii de pe ecran”.

Proiecția „Mica Sirenă” nu a fost chiar un „free-for-all” pentru animale. Regulile impun ca animalele de companie să poarte scutece și să stea în cărucioare. Un malamut de Alaska de 136 de kilograme, pe nume Tungchae, nu a putut intra în sală din cauza dimensiunii.

sursă foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Getty Images)
cinematograful din Thailanda care acceptă animale de companie; sursă foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Getty Images)

Din nefericire, nu toată lumea, chiar și colegii proprietari de animale de companie, este dornică să primească prietenii blănoși în spațiile istoric umane. „Fiind închis în această cușcă, nu știu dacă este plăcut pentru animal”, a declarat un părinte de pisică . „Este atât de ridicol că nu este permis accesul câinilor în (majoritatea parcurilor din Bangkok), dar ei pot merge la un film sau la o cafenea. Ce urmează, îți aduci câinele sau pisica la un salon de masaj?”.

Locațiile publice care primesc câini și pisici câștigă încet-încet teren

Aceasta este doar cea mai recentă noutate care întâmpină animalele de companie în spațiile publice. Locațiile Ikea din Thailanda și-au deschis porțile pentru câini și pisici de talie mică, dacă sunt ținuți în cărucioare.

Este surprinzător faptul că mai multe întreprinderi din țară nu sunt prietenoase cu animalele de companie, având în vedere că industria de animale de companie din Thailanda este aproape cea mai mare din Asia, a doua după China. În 2021, 8,3 milioane de câini și 3,7 milioane de pisici trăiau în această țară.

Este câinele tău pregătit pentru un cinematograf pet-friendly?

Te întrebi dacă al tîu câine s-ar putea descurca să stea liniștit într-un cinematograf pet-friendly? S-ar putea să fie pregătit dacă se comportă bine în medii aglomerate și zgomotoase, cum ar fi parcurile pentru câini. În plus, dacă tovarășul blănos a finalizat cu succes antrenamentul de bază de obediență și poate urma comenzile în mod fiabil, este mai probabil să se adapteze bine la mediul controlat al unui cinematograf prietenos cu animalele de companie.

În plus, dacă sunt calmi în preajma străinilor și a altor câini, este probabil să posede abilitățile sociale necesare pentru a naviga prin experiența cinematografului fără a provoca deranj. În cele din urmă, măsurarea pregătirii câinelui pentru cinematografele prietenoase cu animalele de companie se bazează pe observarea atentă a comportamentului, dresajului și socializării lor pentru a asigura o călătorie plăcută la film, potrivit dogtime.com.