Sari la conținut
Home » Malamut de Alaska

Malamut de Alaska

  • de


Greutate: 34 – 39 kg
Inaltime: 64 – 68 cm
Origine: SUA,

Istoric rasa A fost creat de catre malamuti, trib inuit din nord-vestul Alaskai si erau folositi pentru tractiunea saniilor si adaptati la conditiile meteorologice cele mai dure. Este un caine mai mult pentru transport si mai putin pentru cursele de sanii.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, robust, musculos cu membre puternice cu labe scurte si bine legate care le permit sa se deplaseze pe zapada fara sa se afunde in ea. Capul este lat, usor rotunjite intre urechi, bot mare si puternic si un nas negru, maro sau alb.Ochii sunt de marime medie, ovali, caprui. Urechile sunt mici, triunghiulare, distantate, cu varfurile rotunde si ridicate. Coada este de lungime medie, stufoasa si purtata pe spate. Blana este dubla, cu un prim strat pufos, des de max 5cm, si un strat exterior format dintr-un par aspru, gros, foarte des si mai lung in partea posterioara a corpului. Culoarea variaza de la alb simplu la combinatii de gri, negru, gri inchis si roscat, cu zone albe (abdomen, membre si bot) si masca.

Personalitate Este un caine foarte rezistent, energic, inteligent, dar poate fi incapatanat, dominant, cu o gandire proprie. Este afectuos si devotat stapanului, prietenos si chiar jucaus cu copiii. Este prietenos chiar cu strainii, nefiind din aceasta cauza un caine bun de paza. Se intelege bine cu alti caini, caci este format pentru a lucra in echipa unde se formeaza ierarhii, la fel ca in cazul haitelor de lupi. Uneori masculii pot fi agresivi in prezenta altor caini de acelasi sex. Daca sunt socializati de mici cu alte animale din gospodarie, atunci nu vor fi probleme.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie pieptanata in perioada de naparlire pentru a inlatura parul mort si desprins.

Conditii de viata Acest caine se simte bine in aer liber, intr-un climat mai racoros, alaturi de un stapan activ, chiar sportiv. Se poate acomoda si intr-un apartament, dar are nevoie obligatoriu de multa miscare zilnic, de activitate intensa. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Chiar daca este prietenos acest caine este si incapatanat, cu o gandire proprie. In acest caz dresajul trebuie facut de o persoana cu experienta care sa inteleaga caracterul acestui caine si trebuie sa fie un dresaj ferm, echilibrat, consecvent, destul de variat caci este un caine inteligent si pricepe destul de usor. Poate urma si trasee de agilitate chiar daca nu va fi cel mai bun.

Utilitate Totusi in unele locuri il mai gasim la tractiunea saniilor, dar mai frecvent este folosit ca animal de companie.